Άρδευση: αυξήσεις, ανυπόστατες
ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου

Από τον Μανώλη Άρχο πήραμε το παρακάτω άρθρο, σχετικά με τις αυξήσεις που θα επιβάλλει ο ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου, στο κόστος άρδευσης.

1. Αναφορά μου ομοίου θέματος πριν ένα μήνα σας ερωτούσε:  

«Κατά το δημοσίευμα «O TOEB είναι οργανισμός κοινής ωφέλειας και είναι «ανταποδοτικού χαρακτήρα» και αμέσως γεννώνται τα εξής ερωτήματα, στα οποία αναμένω απάντηση:

  1. Γιατί προχωρήσατε σε ενιαία τιμή τιμολόγησης, που αμβλύνει την Ανταποδοτικότητα (την Αρχή, που διέπει τα Ανταποδοτικά τέλη) αντί των κατά ιδιαίτερα δίκτυα υπαρχουσών, που την οξύνει;;  
    1. Από πού προέρχεται και τι είναι το πάγιο, (χαράτσι-φέσι είναι & κλοπή, χαραμοφάηδων) έχει καμιά σχέση με την ηλεκτρ. ενέργεια και πως αιτιολογείται η κατά 167% αύξησή του;;
    1. Αγνοείτε (μιμούμενοι τους ομοίους σας Δήμου και ΑΔΚ)ότι, «Η επιβολή παγίου τέλους κατανάλωσης ύδατος, το οποίο, σε πολλές περιπτώσεις  καθορίζεται ως “τέλος ελάχιστης κατανάλωσης’’  δεν βρίσκει έρεισμα στις σχετικές, περί ύδρευσης, διατάξεις και στην αρχή της ανταποδοτικότητας, καθότι οι δημότες υποχρεούνται να καταβάλλουν ένα συγκεκριμένο ποσό ανεξάρτητα από την ποσότητα νερού που καταναλώθηκε από αυτούς.» {Εγκύκλιος ΥΠΕΣ Συνηγόρου του Πολίτη αρ. πρωτ.16898/19.08.2010 πρωτοκολλημένη (καταπώς έχω επισημειώσει) στο Δήμο με αρ. πρωτ. 13848/07.09.2010 και, στην τότε Περιφέρεια(νυν) ΑΔΚ με αρ. πρωτ. 5167/2010}»

2. Αντί απάντησης μου στείλατε εκείνο το εξώδικο και σε ανταπάντησή μου, έμαθα, ότι συνεδρίασε λέει  «Η συνέλευση του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου ενέκρινε αυξήσεις στην κατανάλωση και το πάγιο (Anatolh-s ημερομηνία 12/03/2022) ηλεκτρονικό αντίγραφο της οποίας σας ζήτησα και δεν μου στείλατε ακόμη!

Κι αυτό το θεωρώ σκόπιμη κωλυσιεργία, αν όχι ανεπίτρεπτη συσκότιση κι αδιαφάνεια, στις κλοπές που υποδηλώνουν οι Αναφορές μου, τις οποίες προσπαθεί να δικαιολογήσει σημερινό δημοσίευμα με τίτλο: «Θα μειωθεί σημαντικά το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τον ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου

(από  anatolh.com  Ημερομηνία  16/03/2022 13:59) Κατά την αριθμ. 159875/3054/1877της 16ης Ιουνίου 1977 Απόφαση του Υπουργού Γεωργίας  περίπτωση ΙΒ§1&3 μπορείτε να επιβάλλετε στρεμματική εισφορά (για την κάλυψη των κατά τις § 1&2 δαπανών) και  αρδευτικό τέλος ή αντίτιμο χρήσεως ύδατος που καλύπτει τις δαπάνες ενέργειας για τη λειτουργία των αντλιοστασίων. 

Το αποκαλούμενο «πάγιο» δεν ξέρω, που το βρήκατε, τι αντιπροσωπεύει και γιατί δεν απάντησε κανείς σας στην Αναφορά μου με τίτλο «Χαραμοφάηδες & Μπαταξήδες!!» από16.02.2022που κατά τα εκεί αναφερόμενα, όπως και στην μνησθείσα υπουργική απόφαση «Η επιβολή παγίου τέλους δεν βρίσκει έρεισμα στις σχετικές, περί ύδρευσης, διατάξεις και στην αρχή της ανταποδοτικότη-τας, καθότι οι δημότες υποχρεούνται να καταβάλλουν ένα συγκεκριμένο ποσό ανεξάρτητα από την ποσότητα νερού που καταναλώθηκε από αυτούς.» {Εγκύκλιος ΥΠΕΣ Συνηγόρου του Πολίτη αρ. πρωτ.16898/19.08.2010 πρωτοκολλημένη (καταπώς έχω επισημειώσει) στο Δήμο με αρ. πρωτ. 13848/07.09.2010 και, στην τότε Περιφέρεια(νυν) ΑΔΚ με αρ. πρωτ. 5167/2010}» και παρακαλώ τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕΛ να επιμεληθεί της σχετικής ενημέρωσής μου και των επιβαλλομένων ενεργειών της.  

Να ’στε καλά κι έχει ο Θεός & ο καιρός γυρίσματα.                                                                                                                                                                                                      

«Επαναστάτης με αιτία»      

Μανώλης Άρχος

ΠΡΟΣ: 1. Τμ. Δ-Ο ν. Λασ. Προϊστ κ. Ι. Γιωργαλάκη

           2.  ΠΕΛ Δ/νση Αγροτικής. Ανάπτυξης  

       3. ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου

ΚΟΙΝ: 1.  ΑΔΚ Συντονίστρια κ. Μ. Κοζυράκη

          2. Περιφ. Κρήτης Π/Η κ. Στ. Αρναουτάκη

          3. Δήμο Αγ. Νικολάου & Οικ. Υπηρεσία

                   -Κοινότητες Κριτσάς/Κρούστα

      4. Τύπος & ΜΜΕ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos