Έκανε φτερά το δώρο στους νοσηλευτές της ΜΕΘ Covid ΓΝΑΝ
το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ενημερώνουμε την κοινωνία των πολιτών για τις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα μας για το…. αυτονόητο. Δεν γνωρίζουμε που υπήρξε το χάσμα στην διασύνδεση μεταξύ των φορέων. Το αποτέλεσμα είναι ότι αποκλειστήκαμε από την εν λόγω «δωρεά». Έχουμε απευθύνει αιτήματα στην Διοίκηση του νοσοκομείου, της ΥΠΕ, του Υπουργείου για να πάρουμε την τελική λίστα των ωφελούμενων καθώς δεν γνωρίζουμε ποιοι και με ποια κριτήρια ήταν οι τελικοί αποδέκτες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απαξίωση και την αδικία εις βάρος μας.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που είστε στο πλάι μας και μας στηρίζετε με την αγάπη και την συμπαράσταση σας μέσα από τα πολυάριθμα μηνύματα που λαμβάνουμε.

Η ΜΕΘ και ΜΕΘ COVID 19 του Γ.Ν.Αγ. Νικολάου είναι η μοναδική του νομού Λασιθίου.
Αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης των διασυνδεόμενων νοσοκομείων καθώς νοσηλεύει όλα τα περιστατικά του νομού και των νήσων.

Ως Νοσηλευτές του εν λόγω τμήματος στην έξαρση του Covid 19 διαχειριστήκαμε ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με το Νόμο 4690/30-05-2020 στο μέρος Δ’: «Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, άρθρο 49, Παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε προσωπικό απασχολούμενο σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ ή κλινικές ασθενών από κορωνοϊό COVID-19, «

Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στο βοηθητικό προσωπικό καθαρισμού που υπηρετεί σε νοσοκομεία (Ε.Σ.Υ., πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία, Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς νοσούντες από κορωνοϊό COVID-19 ή σε κλινικές νοσηλείας νοσούντων από κορωνοϊό COVID-19, καταβάλλεται αποκλειστικά και μόνο για το έτος 2020 έκτακτη οικονομική ενίσχυση προερχόμενη από δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τις παρασχεθείσες εκ μέρους τους υπηρεσίες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού COVID-19.»

Εργαστήκαμε με αυταπάρνηση και σεβασμό στο καθήκον μας ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟ για μήνες, με ελλείψεις στα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, με κίνδυνο της ζωής μας και των οικογενειών μας.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ.

Μαρίζα Λαμπράκη, προϊσταμένη ΜΕΘ COVID ΓΝΑΝ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos