έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
το γενικό νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Το μεσημέρι της Τετάρτης 15/2/2017 πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, η οποία μετά από μαρκρόχρονη συζήτηση ενέκρινε το παρακάτω κείμενο:

Παρά τις προειδοποιήσεις μας από το Νοέμβριο και παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο, αυτή την περίοδο ζούμε στο Νοσοκομείο μας μία πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού έχουμε: 

  • έξαρση ιώσεων και γρίπης,
    • κατά περιόδους κλειστή την παθολογική και την πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και δυσλειτουργίες στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Σητείας, 
    • υπερπληρότητα στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με ποσοστά πληρότητας από 150% έως 195% (41 ασθενείς σε κλινική με δύναμη 21 κλινών). 

Για να νοσηλευτούν τα υπεράριθμα περιστατικά φιλοξενούνται παθολογικά περιστατικά σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομειου Αγίου Νικολάου , παρά το ότι δεν υπάρχει ο ανάλογος και ο απαιτούμενος αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού. Ο μέσος όρος των οφειλόμενων ημερών ρεπό και άδειας προηγούμενων ετών για το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι 45 ημέρες ανά εργαζόμενο.

Ακόμη, τη στιγμή που στα αλλα Νοσοκομεία του νομού εφημερεύουν κάθε ημέρα δύο ιατροί στα ΤΕΠ-Κ.Υ. και επιπλέον άλλοι στις κλινικές, στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ένας μόνιμος γιατρός εφημερίας ήταν και είναι επιφορτισμένος με την ιατρική παρακολούθηση 40 και πλέον ασθενών και παράλληλα με την εξέταση και διεκπεραίωση των πολυάριθμων περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, αφού το Νοσοκομείο δεν διαθέτει αυτόνομο τμήμα ΤΕΠ.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι για να μπορέσει στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου να υπάρξει σωστή νοσηλεία της πληθώρας των παθολογικών περιστατικών όλου του νομού απαιτείται η άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όμως, ενώ στο Νοσοκομείο Αγ Νικολάου δεν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό της παθολογικής κλινικής, κάποιοι δίνουν δεσμεύσεις ότι θα ενισχύσουν και άλλα Νοσοκομεία με εφημερίες από ιατρούς του ΓΝΑN και ήδη ένας ιατρός της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου μας μετακινήθηκε για εφημερίες στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας παρά την αντίθετη άποψη των οργάνων του Νοσοκομείου μας.

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στα παραπάνω και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε τέτοιες εξελίξεις και θα αντιδράσουμε έντονα και δυναμικά, αφού ιατροί δεν περισεύουν από το δικό μας Νοσοκομείο.

Ζητούμε:

  • Να μην υπάρξει καμιά μετακίνηση ούτε καν για εφημερίες προς άλλο Νοσοκομείο του νομού,
  • Να γίνει ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με ιατρικο, νοσηλευτικο και λοιπό προσωπικο
  • Να υπάρξει προκήρυξη των κενών θέσεων στο ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων), στην παθολογική κλινική και στις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, όπως προβλέπεται στον οργανισμό του νοσοκομείου μας.
  • Να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί άμεσα με ιατρούς το ΤΕΠ του Νοσοκομείου (με αποσπάσεις γενικών ιατρών – αγροτικών ή με προκηρύξεις επικουρικών).

Επειδή πλέον κινδυνεύει η οριακή λειτουργία του Νοσοκομείου μας και το φιλότιμο των ιατρών και του προσωπικού εξαντλείται, προτείνουμε:

  • Να υπάρξει σχετκή παράσταση στη ΔΥΠΕ Κρήτης από το Δήμο Αγ. Νικολάου, τους φορείς της περιοχής και του Νοσοκομείου
  • Να ζητηθεί συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos