Έναρξη σχολικής χρονιάς από το ΚΔΑΠ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ του δήμου Ιεράπετρας

Καλωσορίζουμε την νέα σχολική χρονιά στο ΚΔΑΠ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ του δήμου Ιεράπετρας με κέφι, χαρά, φαντασία και δημιουργικότητα. Πρώτα πρώτα με τον αγιασμό απ’ τον πάτερ Μανώλη Προϊστάκη τον οποίο και ευχαριστούμε και συνεχίζουμε με παιχνίδια και λογοτεχνία. Διαβάσαμε το ποίημα της Μαστοροπούλου Ε. «Πρώτη μέρα στο σχολείο» και μετά σε ομαδούλες το εικονογραφήσαμε. Περάσαμε ευχάριστα και μάθαμε την αξία της συνεργασίας.

Παρακολουθήσαμε βίντεο σχετικό με τον Κορονοϊο, συζητήσαμε για τον ιό και διαβάσαμε σχετικά παραμύθια. Για να δούμε την σημασία του πλυσίματος των χεριών και της μάσκας γίναμε μικροί επιστήμονες και κάναμε πειράματα. Οι μικροί μας επιστήμονες του ΚΔΑΠ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ  με βιωματικό τρόπο κατανόησαν τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του covid-19. Μετά μεταμορφωθήκαμε σε ζωγράφους και με χρώματα, φαντασία και έμπνευση ζωγραφίσαμε  μικρόβια. Περάσαμε καταπληκτικά.

Καθώς ο Σεπτέμβριος τελειώνει τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ασχολήθηκαν με την παράδοση του τόπου μας και συγκεκριμένα με τον τρύγο. Είδαν επιμορφωτικά βίντεο της διαδικασίας από την συγκομιδή εως το πατητήρι. Με πολύ ενθουσιασμό και διασκέδαση τα παιδια έφτιαξαν  μούστο. Μεταμορφώθηκαν σε μικροί σεφ και έκαναν συνταγή μουστοκούλουρα. Περάσαμε όλοι ευχάριστα και δημιουργικά. Περιμέναμε πως και πως να ψηθούν για να απολαύσουμε τα εδέσματά μας. Και πως να λείπουν οι χειροτεχνίες από το ΚΔΑΠ Μουσικοκινητικης; Φτιάξαμε τρισδιάστατα σταφύλια σε κορνίζα. Άλλη μέρα πέρασε γεμάτη φανταστικές στιγμές.

Παντουβάκη Κυριακή
Υπεύθυνη ΚΔΑΠ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ του δήμου Ιεράπετρας

Σακκαδάκη Μαρία
Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos