Ένας χρόνος Παγκόσμιο Γεωπάρκο Σητείας
το δίκτυο γεωπάρκων στην Ευρώπη

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ένταξη της Σητείας στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Γεωπάρκων, κατά το 13ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων, που διεξήχθη μεταξύ 3-6  Σεπτεμβρίου 2015 στη Φινλανδία. Η αρχή, για την αναγνώριση του στην συνέχεια ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Η ένταξη του Γεωπάρκου της Σητείας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO αποτελεί μεγάλη επιτυχία, καθώς μέσω της ένταξης  καταφέραμε να προβληθεί περαιτέρω η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας, αναδεικνύοντας έτσι τη μοναδικότητα και τη σημαντικότητα της περιοχής, καθώς και την παγκόσμια γεωλογική κληρονομιά, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την ιστορία και την οικολογική μοναδικότητα  της περιοχής.

Μέσα από πολλές δυσκολίες, αυτό τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO, με την στήριξη του Δήμου Σητείας , του ΟΑΣ και αρκετών εθελοντικών ομάδων και με ελάχιστο προσωπικό, έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις  του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Δικτύου και να είμαστε συνεπείς  σε όλες μας τις υποχρεώσεις.

Ένας χρόνος Παγκόσμιο Γεωπάρκο Σητείας ….

Ένας χρόνος Παγκόσμιο Γεωπάρκο Σητείας
η ώρα της ανακοίνωσης

Σχεδιάζουμε το αύριο, μαζί με τους εταίρους μας, μέσα από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για να δημιουργήσουμε νέες υποδομές και δράσεις που θα κάνουν την Σητεία να διεκδικεί με αξιώσεις ένα μεγάλο μερίδιο από την παγκόσμια αγορά του εναλλακτικού και παραδοσιακού τουρισμού.

Έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, μια παγκόσμια αναγνώριση που πολλοί θα ζήλευαν. Στόχος να διατηρήσουμε μέσα από την δουλειά μας και την συνεχή μας προσπάθεια, με την  στήριξη και της τοπικής κοινωνίας αυτή τη διάκριση, τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά  και την διατήρηση αυτής της μοναδικής γεωλογικής και οικολογικής σημασία της.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητεία

Λεωνίδας Τερζής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos