βρέθηκε σε κακή κατάσταση, αλλά ήταν αργά !!
βρέθηκε σε κακή κατάσταση, αλλά ήταν αργά !!

Ένας φίλος, πριν μερικές μέρες, βρήκε αυτό το γεράκι στην άκρη του δρόμου, του φάνηκε παράξενη η συμπεριφορά του, το μάζεψε, το έφερε στο χώρο του και μας ειδοποίησε ρωτώντας τι κάνουμε στη περίπτωση αυτή, ή σε ανάλογες.

Ήρθαμε σε επαφή με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο, έγιναν οι σχετικές συζητήσεις, αλλά δυστυχώς το πουλί δεν άντεξε.

Συζητώντας με τους ειδικούς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια το μέγα θέμα των δηλητηριασμένων δολωμάτων, αλλά και των νέων ποντικοφάρμακων. Από τη μια, διάφοροι σκορπίζουν φόλες, εναντίον συνήθως σκυλιών, αλλά και τα αρπακτικά είναι θύματα αφού τρώνε το κρέας του δολώματος.

Από την άλλη τα νέα ποντικοφάρμακα, δρουν αργά με αποτέλεσμα ο ποντικός να ψοφάει στην ύπαιθρο, οπότε τα αρπακτικά που τρέφονται και με ποντίκια, δηλητηριάζονται με τη σειρά τους.

Τώρα, εάν σας τύχει να δείτε ένα τέτοιο αρπακτικό κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ή οπουδήποτε αλλού, χωρίς να αντιδρά, κλείστε το σε μια χαρτόκουτα, με κάποιες τρύπες για να αναπνέει.  Είναι βασικό να κλειστεί σε χώρο κάπως σκοτεινό, διότι το σοκ της συν ύπαρξης με τον άνθρωπο όταν το πουλί δεν αντιδρά, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Μετά, καλέστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: 2810393281

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos