Ένταξη όλου του ΒΟΑΚ στο φυσικό αντικείμενο για τις μελέτες που θα ανατεθούν
το νέο τμήμα Άγιος Νικόλαος, Καλό Χωριό

Mε επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την ένταξη όλου του ΒΟΑΚ

στο φυσικό αντικείμενο για τις μελέτες που θα ανατεθούν.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Η διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης για αποκλεισμό του νομού Λασιθίου από την ανακατασκευή του ΒΟΑΚ που έχει εγείρει θύελλα αντιδράσεων και έντονες διαμαρτυρίες τοπικών φορέων, πολιτών  και αρχών φαίνεται ότι προχωρεί.

Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός από πλευράς Υπουργείου Υποδομών που προβλέπει πως η προτεινόμενη μελέτη προς δημοπράτηση θα περιλαμβάνει μόνο το τμήμα του ΒΟΑΚ από Χανιά μέχρι Ηράκλειο και με αποκλεισμό του Λασιθίου είναι πλέον δεδομένος και υλοποιείται μέσω της απαράδεκτης απόφασης μεταφοράς αρμοδιοτήτων από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης στο Υπουργείο Υποδομών.

Επειδή η εξαίρεση του Ν. Λασιθίου από την εξασφάλιση πόρων για τις μελέτες και την κατασκευή των τμημάτων του ΒΟΑΚ στο Λασίθι συνιστά κατάφωρη αδικία για έναν ολόκληρο νομό.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

Προτίθεστε να αναστείλετε την ανάθεση του κουτσουρεμένου έργου του ΒΟΑΚ και να εντάξετε στο φυσικό αντικείμενο όλο το ΒΟΑΚ, από Χανιά έως Σητεία καθώς και τη σύνδεση του με το Διευρωπαϊκό δίκτυο του ΝΟΑΚ;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos