Ένωση γονέων, ένας μήνας και κάτι
2ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου

Τα σχολεία του Δήμου μας λειτουργούν και οι μαθητές, τα παιδιά μας, οι οικογένειες μας προσπαθούν να μπουν σε ρυθμούς κανονικότητας.

Λειτουργούν; Με Ασφάλεια; Με Ισότητα; Με διαφορετικό ωρολόγιο πρόγραμμα; Με εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους απόντες μαθητές; Με πρόβλεψη μετακίνησης σε άλλο χώρο σε περίπτωση κρούσματος; Με δωρεάν τεστ για το διδακτικό προσωπικό; Με μόνιμες καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης; ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ.

Οι σχολικές αίθουσες παραμένουν ίδιες, χωρίς ανεμιστήρες, χωρίς επαρκή αερισμό και τα τμήματα στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με μέσο όρο 20 μαθητών. Οι κοινόχρηστοι χώροι των σχολείων ανύπαρκτοι ή ανεπαρκείς, οι αυλές που θυμηθήκαμε ότι υπάρχουν για να προαυλίζονται ξεχωριστά τα παιδιά χωρίς σκέπαστρα στη ζέστη και στη βροχή, χωρίς ειδικό δάπεδο άλλοτε γυαλί και άλλοτε ξυράφι! ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ! Άλλα σχολεία δεν έχουν καν κτήρια (5ο Δημοτικό) δεν έχουν κοινόχρηστες αίθουσες (Δημοτικό Καλού Χωριού), ακόμα και αίθουσα για να στεγάσουν τους υπεράριθμους μαθητές τους (3ο Γυμνάσιο).

«Ακολουθούμε τα πρωτόκολλα του υπουργείου, δεν μπορούμε να παρανομήσουμε, δεν έχουμε κονδύλια εκτός από αυτά που μας δίνει το υπουργείο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει μυαλό!» Η Δημοτική Αρχή ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας της, η Αντιπολίτευση ενδιαφέρεται με την σιωπή της και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας δέχονται αδιαμαρτύρητα τα κελεύσματα των ανωτέρων τους.

Κι εμείς; Οι γονείς και οι κηδεμόνες; Κάθε μέρα η ίδια σκέψη: «έχω βάλει αρκετές μάσκες, αντισηπτικό, νερό, φαγητό; Θα έρθει άρρωστο, ιδρωμένο, με σπυράκια από την μάσκα; Πώς θα καλύψει τα κενά αν απουσιάζει, πώς θα δικαιολογήσω τις απουσίες;»

Δυστυχώς αυτά τα ερωτήματα δεν απαντώνται βάσει πρωτοκόλλου, ίσως και γι’ αυτό δεν μας έμεινε μυαλό! Οι γονείς & οι κηδεμόνες θα πρέπει πάντα να βρουν λύσεις, να βρουν χρήματα για να καλύψουν κάθε κόστος, είναι αυτοί που θα πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα ως πολίτες για να καλύψουν την ανικανότητα και την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ!

Με εκτίμηση,

Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos