Έρχεται ο Ηφαιστίων
Το μέγιστο της ψυχρής εισβολής νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη, σύμφωνα με το Meteo

Μιας και τα τελευταία χρόνια αποκτήσαμε τη συνήθεια να δίδουμε ονόματα σε κάποιες καιρικές διαταραχές που θεωρούνται σοβαρές, η έχουν μέγεθος και αντίκτυπο, έχοντας φτάσει αλφαβητικά στο γράμμα “Η”, ο νονός όλων αυτών των ατμοσφαιρικών φαινομένων Κώστας Λαγουβάρδος διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών έδωσε το όνομα “Ηφαιστίων” στην επερχόμενη διαταραχή.

Βέβαια η ονοματοδοσία ειδικά στη ΗΠΑ αφορά φαινόμενα τεράστιου μεγέθους, τυφώνες κλπ, που προκαλούν μεγάλες ζημιές, τραυματισμούς, θανάτους. Είναι τέτοιος ο αντίκτυπος που ονόματα όπως ο τυφώνας Κατρίνα, έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Στα δικά μας μέτρα, ο Ηφαιστίων θα επηρεάσει κεντρική και νότια Ελλάδα, με μέγιστο για τη Κρήτη νύχτα της ημέρας των Θεοφανίων (Δευτέρα προς Τρίτη), με χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Για τον λόγο αυτό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, εξέδωσε ανακοίνωση με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το νησί ενώ ο δήμαρχος οροπεδίου Λασιθίου έθεσε προκαταβολικά τον δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εφιστάται η προσοχή όλων, ειδικά στις μετακινήσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνονται με προσοχή εάν δεν γίνεται αλλιώς.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos