Το βράδυ της Τετάρτης, (26/1), πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Νίκος Χριστοφακάκης, ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ, Σήφης Αναστασάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Δέσποινα Γενειατάκη, ο κ. Γεώργιος Πλεξουσάκης, Νομαρχιακός Σύμβουλος και ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο κ. Βασίλης Κόκκινος ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο κ. Ευάγγελος Μενεγάκης, Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Λασιθίου, ο κ, Γεώργιος Πανακομιχελάκης, Πρόεδρος της ΕΑΣ. Ιεράπετρας, ο κ. Γεώργιος Πετράκης, Πρόεδρος το ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, ο κ. Γεώργιος Γενειατάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Νομού Λασιθίου, ο κ Εμμανουήλ Πρωτογεράκης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «ΗΣΙΟΔΟΣ», ο κ. Γεώργιος Καραλάκης» Πρόεδρος του Συλλόγου εκτς εποχής κηπευτικών. Παρίστατο, επίσης, εκ μέρους του τοπικού Σταθμού του ΕΘΙΑΓΕ ο κ. Απόστολος Αυγελής, επιστημονικός υπεύθυνος για τη λειτουργία του.

Μηνύματα απέστειλαν οι βουλευτές Λασιθίου κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και Μιχάλης Καρχιμάκης, με τα οποία δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια αναβάθμισης του τοπικού Σταθμού του ΕΘΙΑΓΕ,

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η υποβολή προς τη Διοίκηση του ΕΘΙΑΓΕ αιτήματος, το οποίο συμμερίζονται όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη και στηρίζει σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, για την αναβάθμιση του υπάρχοντος Σταθμού Γεωργικής Έρευνας του ΕΘΙΑΓΕ, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του, λόγω της ύπαρξης χιλιάδων στρεμμάτων θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Αποφασίσθηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΘΙΑΓΕ κ. Σωφρόνιο Παπουτσόγλου, ώστε να ενημερωθεί για το καθολικό και πλήρως τεκμηριωμένο αίτημα της περιοχής να μετεξελιχθεί ο Σταθμός σε Ινστιτούτο Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών.

Σύμφωνα με α παραπάνω, απεστάλη έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΘΙΑΓΕ και αναμένεται ο καθορισμός της ημερομηνίας και του τόπου της συνάντησης μαζί του.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos