αγιασμοί και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά
ο μητροπολίτης Γεράσιμος στο 1ο και 20 λύκειο Αγίου Νικολάου

Με τους καθιερωμένους αγιασμούς το πρωί της Δευτέρας (11/9), ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στη χώρα.

Στον Άγιο Νικόλαο, αγιασμοί έγιναν σε όλα τα σχολεία.

Στο 1ο και 2ο Λύκειο, τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, ευχόμενος καλή χρονιά και πρόοδο. Στη συνέχεια βρέθηκε σε σχολεία της Νεάπολης.

Οι μαθητές αμέσως μετά πήραν ένα βαρύ φορτίο βιβλίων και σιγά – σιγά μέσα στην εβδομάδα θα εξομαλυνθούν τάξεις, τμήματα και πρόγραμμα.

Γιάννης Πλακιωτάκης, μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά:

Σε όλους τους μαθητές μας, εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η φετινή χρονιά, να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για την εκπλήρωση των στόχων και των προσδοκιών σας, και να σας αναδείξει σε ξεχωριστές προσωπικότητες που θα διακρίνεστε για το ήθος, την σύνεση και την παιδεία σας.

Με υπομονή και πίστη στις δυνάμεις σας, να πασχίζετε καθημερινά για την κατάκτηση της γνώσης.

αγιασμοί και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά
1ο γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, αγιασμός από τον πατέρα Ευάγγελο Παχυγιαννάκη

Ευχές Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη

«Ξεκινά μια ακόμη σχολική χρονιά για τους χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς της Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης εύχεται σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλή πρόοδο, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι όλοι οι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές που θα στελεχώσουν τις σχολικές αίθουσες της Κρήτης, θα καταβάλλουν και φέτος κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν με επιτυχία στον σημαντικό έργο που επιτελούν.

Επίσης καλή δύναμη στους γονείς που προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά τους κάτω από δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos