Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, στηρίζουμε το νοσοκομείο Ιεράπετρας
Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παρά την επαναλειτουργία των αυτονόητων υπηρεσιών του μετά από την ολιγοήμερη «καραντίνα» που του επιβλήθηκε,  είναι μια αντανάκλαση της άθλιας και τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας. Ένα νοσοκομείο το οποίο, όπως και τόσα άλλα, έχει μπει στο στόχαστρο διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων με σκοπό την υποβάθμιση και το κλείσιμό του.

Βιώνουμε ένα έγκλημα διαρκείας μπρος στα μάτια μας. Μια δομή, που χάρη στην αυταπάρνηση του ελλιπέστατου αριθμητικά προσωπικού του παρείχε τις πενιχρές αλλά πολύτιμες υπηρεσίες του στον λαό της Ιεράπετρας, αφήνεται στο έλεος της ανεξέλεγκτης πανδημίας  λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό. Αποτέλεσμα; τις προηγούμενες μέρες να σηκώσει «λευκή πετσέτα».

 Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του νομού Λασιθίου καταγγέλλει την αναλγησία, τη αδιαφορία, μα κυρίως τις επιδιώξεις όλων των υπευθύνων και εμπλεκομένων φορέων οι οποίοι με περισσή ελαφρότητα παραδίδουν το Νοσοκομείο στον «αναπνευστήρα». Άραγε ποιος ωφελείται από αυτήν την απαξίωση;

Όλοι εμείς που αφιερωνόμαστε στην διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση των παιδιών του λαού της Ιεράπετρας βιώνουμε το κυβερνητικό μπάχαλο, την αδιαφορία, τα αναποτελεσματικά πρωτόκολλα τους στο πετσί μας. Η πανδημία καλπάζει παρά τις «ωραιοποιήσεις». Στην διασπορά απαντάνε με συμπτύξεις τμημάτων. Στην ανάγκη για μαζικούς δωρεάν ελέγχους από εξειδικευμένο προσωπικό απαντάνε με πληρωμένα από την τσέπη test μαθητών και εκπαιδευτικών. Όσοι δουλεύουμε στα σχολεία βιώνουμε την αγωνία καθημερινά. Και τώρα ο μοναδικός πυλώνας δημόσιας υγείας της περιοχής βάζει ουσιαστικά λουκέτο. Φτάνει πια!

Οφείλουμε όλες και όλοι μαζικοί φορείς, συνδικαλιστές, οργανώσεις να υψώσουμε την φωνή μας και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά που εκπορεύονται από την δουλειά, τη προσφορά, τον μόχθο μας. Δεν μας αξίζει αυτή η βαρβαρότητα. Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ειδικά εν μέσω πανδημίας, «κραυγάζουν» για προσωπικό, ιατροφαρμακευτικό υλικό, εξειδικευμένη στελέχωση, οργάνωση και στοχευμένες δράσεις προς όφελος του λαού. Ενός λαού που ματώνει στην κυριολεξία καθημερινά  και που μοχθεί να ανταπεξέλθει στην ληστρική επέλαση που υφίσταται προς χάριν των μεγάλων συμφερόντων. Οι δείκτες της πανδημίας είναι αμείλικτοι. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λυγίζει. Ένας τόσο πολυπληθής δήμος που εξυπηρετεί τόσα χωριά στην άκρη της Κρήτης στερείται εν μέσω πανδημίας το Νοσοκομείο του. Πρόκειται για έγκλημα!

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλουμε τις πολιτικές που εχθρεύονται τον λαό και του στερούν το βασικό και αναφαίρετο δικαίωμά του στην Υγεία. Λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Θεωρούμε πως όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρόβα τζενεράλε για το τί επιφυλάσσουν στο νοσοκομείο μας. Καλούμε μαθητές γονείς και συναδέλφους να παλέψουν για την ζωή τους, τα δικαιώματά τους, την υγεία τους. Απαιτούμε ενίσχυση του Νοσοκομείου και των περιφερειακών ιατρείων με προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, εκτεταμένα επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ στο προσωπικό, επαναφορά της δεκαήμερης καραντίνας. Οι ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας είναι δικαίωμα όλων.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών από την αρχή της πανδημίας διεκδικήσαμε και διεκδικούμε κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία  να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες. Το πόσο νοιάζονται για την υγεία, την μόρφωση, τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών αποδεικνύεται καθημερινά: καθόλου! Γι’ αυτό συντασσόμαστε δίπλα στον γεραπετρίτικο λαό και στις ανάγκες του και παλεύουμε μαζί ώστε το Νοσοκομείο όχι μόνο βγεί από το τέλμα μια και καλή που του επιβάλλεται, αλλά να ενισχυθεί με στόχο την υπεράσπιση της υγείας του λαού!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos