Αδήριτη ανάγκη η βελτίωση της ασφάλειας και της βατότητας του Ηράκλειο - Βιάννος
η ευθεία έξω από το Αρκαλοχώρι

Mε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Υποδομών, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει ότι είναι αδήριτη ανάγκη η βελτίωση της ασφάλειας και της βατότητας του Ηράκλειο – Βιάννος και των άλλων βασικών Οδικών Αξόνων του Νομού Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:

«Η ανάδειξη του έργου του ΒΟΑΚ ως έργο προτεραιότητας για την ανάπτυξη της Κρήτης και την οδική ασφάλεια δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι μεγάλοι οδικοί άξονες της Κρήτης και ιδιαίτερα του νομού Ηρακλείου είναι σε καλή κατάσταση. Αντίθετα, έχουν πολλά προβλήματα αφού χρόνια τώρα έχουν μείνει πολλά τμήματα τους ανολοκλήρωτα και επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια και αυτοί που έχουν κατασκευαστεί πριν 15-20 χρόνια, χρειάζονται σοβαρές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις.

Συγκεκριμένα ο οδικός άξονας του Νομού Ηρακλείου: Ηράκλειο-Βιάννος, και το τμήμα Τεφέλι-Πύργος-Χάρακας στους οποίους, δυστυχώς, μόνο τις τελευταίες μέρες έχουν σημειωθεί 3 θανατηφόρα με έξι (6) θύματα, που κατασκευάστηκαν πριν πολλά χρόνια επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, χρήζουν εδώ και χρόνια σοβαρών βελτιώσεων με κατασκευή τμημάτων και κυκλοφοριακών κόμβων που έχουν μείνει στη μέση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν αναδειχθεί (ανεπαρκής φωτισμός, έλλειψη διαχωριστικού στηθαίου κλπ) και των ζημιών που έχουν υποστεί, με τρόπο που θα βελτιώνει ουσιαστικά την βατότητα και την οδική ασφάλεια τους.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και ο οδικός άξονας Ηρακλείου – Μεσσαράς όπως πρόσφατα τα αναδείξαμε με την 3768/09-03-2022 ερώτηση μας.

Επιπλέον, η δημιουργία του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι, επιβάλλει την αναβάθμιση του άξονα Ηράκλειο- Αρκαλοχώρι- Βιάννος και την τοποθέτηση διαχωριστικού τοιχίου τουλάχιστον για το πρώτο τμήμα του και βέβαια τη δρομολόγηση του άξονα Τυμπάκι-Μοίρες-Άγιοι Δέκα-Ασήμι-Βιάννος- Ιεράπετρα.

Επειδή το έργο της σοβαρής βελτίωσης, οδικής ασφάλειας και βατότητας των οδικών αξόνων του Νομού Ηρακλείου απαιτεί βούληση και σοβαρή χρηματοδότηση

Ερωτάστε κε Υπουργέ:

  1. Τι προτίθεστε να πράξετε ενόψει λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, με την αναβάθμιση του οδικού άξονα Ηράκλειο – Αρκαλοχώρι – Βιάννος αλλά και του οδικού άξονα Τυμπάκι – Μοίρες – Άγιοι Δέκα – Ασήμι – Βιάννος – Ιεράπετρα;
  2. Τι προτίθεστε να πράξετε για την χρηματοδότηση και ανάθεση ενός σοβαρού έργου βελτίωσης της βατότητας αλλά και της οδικής ασφάλειας των οδικών αξόνων του Νομού Ηρακλείου;».
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos