Ανάβαση στη κορυφή του Κλήρου στη Θρυπτή
η κορυφή Κλήρος

Την Κυριακή 01/11/2020 ο ΕΟΣ Λασιθίου διοργανώνει για τα μέλη του ανάβαση στην κορυφή του Κλήρου, τη δεύτερη ψηλότερη του ορεινού όγκου της Θρυπτής. Η κορυφή του Κλήρου, βρίσκεται στα 1331μ. και ακριβώς πάνω από τους οικισμούς “Τσαμάντης”, “Αύγος” και “Μπέμπονα” και προσφέρει εντυπωσιακή θέα περιμετρικά στην ανατολική   Κρήτη.

Αποτελεί τμήμα προστατευόμενου βιότοπου Natura 2000 καθώς η περιοχή αποτελεί καταφύγιο για προστατευόμενα είδη πουλιών και φυτών με περιορισμένη κατανομή (στα βόρειο-δυτικά του βουνού, βρίσκονται τα γκρεμνά του “Φουρναρά”, μια βραχώδης ορθοπλαγιά, όπου βρίσκουν καταφύγιο μεγάλα αρπακτικά).

Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα από τα όρια του οικισμού της Θρυπτής ,θα φτάσουμε στο ξεκίνημα του διάσελου (990μ.) ανάμεσα στον Κλήρο και τον Αφέντη και από εκεί θα ανέβουμε στην κορυφή του βουνού από την νοτιοδυτική πλαγιά του. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε προς την βόρεια χαμηλότερη κορυφή στα 1285μ.,θα περάσουμε πάνω από τα γκρεμνά του “Φουρναρά” και θα επιστρέψουμε, κατεβαίνοντας από ελεύθερο πεδίο, στον αγροτικό  δρόμο και στον οικισμό της Θρυπτής.

-Βαθμός δυσκολίας : 2

-Ώρες πεζοπορίας :  5

Απαραίτητος εξοπλισμός : ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο, νερό, σνάκ,  αδιάβροχο και φλίς )

Αναχώρηση 07:00 μπροστά από τον Λασιθιώτικο  φούρνο στον Άγιο Νικόλαο με δικά μας μέσα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή  30-10-2020 στο mail του ΕΟΣ Λασιθίου 

eoslasithiou@gmail.com  και στα τηλ 6972667591-6948040401

www.eoslasithiou.gr       www.facebook.com/eoslasithi

ΣΗΜ: Η εξόρμηση θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν για τα αθλητικά σωματεία με στόχο  την μείωση της διασποράς του κορωνοιού.

Αρχηγός : ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos