παραγωγή πελέτ από βιομάζα
παραγωγή πελέτ από βιομάζα

Ο Δήμος Φαιστού σας προσκαλεί στην παρουσίαση του έργου «Ανάπτυξη Συστήματος Παραγωγής και Αξιοποίησης Ξυλώδους Βιομάζας για τη θέρμανση Δημοτικών Κτηρίων» με Ακρωνύμιο «BIOMASS» που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 14:30 μ.μ.

Τα Εγκαίνια της Μονάδας Παραγωγής Βιομάζας στην περιοχή του Βιολογικού Σταθμού Μοιρών, που είχαν προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα αναβάλλονται λόγω καιρικών συνθηκών.

Η εν λόγω μονάδα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Συστήματος Παραγωγής και Αξιοποίησης Ξυλώδους Βιομάζας για τη Θέρμανση Δημοτικών Κτηρίων» και ακρωνύμιο BIOMASS, που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης, το Φορέα Διαχειριστικής Ενότητας Αν. Σάμου και την Κοινότητα Βορόκληνης από τη Κύπρο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007- 2013.

Βασικό αντικείμενο του έργου BIOMASS είναι η κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής πελλετ σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, που θα αξιοποιεί τα ξυλώδη υπολείμματα που παράγονται από την αστική και γεωργική δραστηριότητα στα όρια του και συγκεκριμένα τα υπολείμματα από δημόσια πάρκα και δεντροστοιχίες, ιδιωτικούς κήπους, κλάδεμα ελιάς κλπ, και θα τα μετατρέπει σε στερεό βιοκαύσιμο (pellet) για τη θέρμανση δημοτικών κτηρίων. Η λειτουργία των εν λόγω μονάδων θα συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση της ποσότητας των φυτικών υπολειμμάτων που είτε καταλήγουν στα γενικά απορρίμματα είτε καταστρέφονται στις γεωργικές εκτάσεις και στη μείωση του πετρελαίου που θα κατανάλωναν για την θέρμανση των κτηρίων.

Το έργο «Ανάπτυξη Συστήματος Παραγωγής και Αξιοποίησης Ξυλώδους Βιομάζας για τη θέρμανση Δημοτικών Κτηρίων» με Ακρωνύμιο «BIOMASS», υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) σε ποσοστό 80% και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου σε ποσοστό 20%.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos