Αναζητώντας την επόμενη μέρα στον τουρισμό
το ξενοδοχείο Minos Beach από αέρος

Τις πρώτες δεκαετίες της έλευσης των τουριστών στη Κρήτη, ο επισκέπτης ερχόταν είτε με το δισάκι στη πλάτη, είτε με τις βαλίτσες του. Μόνη ανάγκη ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι για ύπνο, ήλιος και θάλασσα.

Όμως τα πράγματα εξελίσσονται όπως και ο τουρισμός…..

Νέες μορφές παραθερισμού, νέες λογικές, νέες απαιτήσεις και αισθητικές εξελίσσονται και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Συνεδριακός, θρησκευτικός, φυσιολατρικός τουρισμός και άλλες μορφές φιλοξενίας εξελίσσονται με τα χρόνια. Ο τόπος θα πρέπει να ακολουθήσει τις εξελίξεις άλλως χάνει το παιγνίδι. Και αυτό το ‘χουμε ζήσει στο πετσί μας.

Κάποιοι όμως αγωνιούν και ψάχνονται συστηματικά. Αυτό εισπράξαμε κατά το δείπνο γνωριμίας που παρέθεσε στα μέσα ενημέρωσης του Αγίου Νικολάου, το ιστορικό ξενοδοχείο της περιοχής Minos Beach του ομίλου Bluegr. Το ξενοδοχείο εδώ και χρόνια έχει μεταβάλει το όνομα του σε Minos Beach Art Hotel, ακριβώς γιατί ερευνά και «ντύνει» το «προϊόν» του κάνοντας το πιο ελκυστικό. Μια μορφή αυτού, τα δεκάδες εικαστικά έργα διασπαρμένα σε όλη την έκταση του ξενοδοχείου.

Τη Πέμπτη (20/10), βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι με τα στελέχη του ξενοδοχείου, Στράτο Πατσάκη, Άγγελο Πάγκαλο, Βικτώρια Μιχαηλίδου και τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Συζητήσαμε θέματα σχέσεων με τους πελάτες, γαστρονομίας, εξυπηρέτησης, τα αποτελέσματα της μέρας καριέρας και πολλά άλλα.

Εκ μέρους του ιδρύματος Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη η κ. Γιώτα Δημητρίου μας εξήγησε τη φιλοξενία ομάδας από διάφορα σημεία της χώρας που ασχολείται με τη φροντίδα σε διάφορες μορφές.

Ο Άγγελος Πάγκαλος μας μίλησε για την βαρύτητα που δίδεται στην εμπειρία του επισκέπτη και στη προώθηση της αυθεντικότητας του τουριστικού προϊόντος του τόπου, μέσα από διάφορους τρόπους.

Από τη πλευρά του ο Στράτος Πατσάκης, τόνισε ότι το ξενοδοχείο είναι ανοικτό προς όλους, ντόπιους και μη ακόμα και στα εστιατόρια του.

Ο δε γνωστός μας chef Γιάννης Μπαξεβάνης μας μίλησε για τη προώθηση των εντόπιων γαστρονομικών συνηθειών, γεύσεων, συνηθειών.

Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη κουζίνα του Minos Beach, αλλά κυρίως με την αίσθηση ότι κάποιοι προσπαθούν να βρουν, να δημιουργήσουν τον τουρισμό της επόμενης μέρας. Και αυτό ήταν το πλέον ενθαρρυντικό…….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos