αναπτυξιακό  συνέδριο Κρήτης, δήλωση Βαρουξάκη
αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης, δήλωση Βαρουξάκη, Ανυπόταχτη Κρήτη

Αρχίζει αύριο το “αναπτυξιακό  συνέδριο Κρήτης” με ομιλητές 15 υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε ρόλο μαϊντανού 6-7 αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους του Αρναουτάκη.

Ένα συνέδριο που ο Τσίπρας κι ο Αρναουτάκης θα εκδηλώσουν την αφοσίωση και την υποταγή τους στα μνημόνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια κακόγουστη θεατρική παράσταση για εμάς τους “ιθαγενείς” που αργοσβήνουμε  κάτω από τον ζυγό των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Για ποια ανάπτυξη θα μας μιλήσουν, αυτοί που έχουν δεσμευτεί και υλοποιούν όλα τα “προαπαιτούμενα” των μνημονίων; Αυτοί που χρόνια τώρα ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και κάθε κοινωνικό αγαθό. Αυτοί που πούλησαν το αεροδρόμιο Χανίων στη γερμανική FRAPORT. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ υπόσχεται, όπως και όλοι οι προκάτοχοί τους,  την κατασκευή του ΒΟΑΚ με δάνεια αλλά δεν αποκλείονται και τα διόδια. Κατασκευάζουν το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου, ισοπεδώνοντας ολόκληρη την περιοχή για να κερδοσκοπήσουν λίγοι “επενδυτές”. Γεμίζουν τα βουνά μας ανεμογεννήτριες και μέσω της  θαλάσσιας  διασύνδεσης  (υπόγειο καλώδιο) θα μας μετατρέψουν σε μπαταρία της υπόλοιπης χώρας. Προετοιμάζουν το ξεπούλημα του νερού, που εποφθαλμιούν τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια δεν έχουν δώσει δεκάρα για τα βάσανα που περνάει ο εργαζόμενος, ο αγρότης και ο μικροεπαγγελματίας, που αργοπεθαίνουν κάθε μέρα με  την υπέρογκη φορολογία και το πενιχρό εισόδημα που βγάζουν. Αυτοί που κάθε μέρα διαλύουν  κάθε κοινωνική δομή του κράτους στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους, τώρα θα μας μιλήσουν για ανάπτυξη;

Αυτοί που έχουν μετατρέψει το νησί μας σε ορμητήριο πολέμων με την βάση της Σούδας να εξυπηρετεί τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ. Οι πόλεμοί τους σκοτώνουν χιλιάδες αμάχους για να αρπάξουν τον πλούτο κάθε χώρας που επεμβαίνουν με  αποτέλεσμα και τους  χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στο νησί μας ή πνίγονται στην θάλασσα.

Εμείς δεν έχουμε θέση σε τέτοιες φιέστες που εξαπατούν τον κρητικό λαό. Ας κουβεντιάσουν μεταξύ τους υπό αστυνομική προστασία αφού δεν τολμούν να βγούνε στο λαό. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής τους, για τη ρήξη με τα μνημόνια, το ευρώ και την Ε.Ε, για την ικανοποίηση αναγκών του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Μανόλης Βαρουξάκης, περιφερειακός σύμβουλος με την Ανυπόταχτη Κρήτη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos