Rhynchophorus ferrugineus
Rhynchophorus ferrugineus

Ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ., βουλευτής Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου για την προστασία του Φοινικόδασους στο Βάϊ από την εμφάνιση του κόκκινου σκαθαριού.

Συγκεκριμένα, στο μοναδικό μνημείο φυσικού κάλλους και σημαντικό πόλο έλξης τουρισμού στην Ανατολική Κρήτη, το Φοινικόδασος στο  Βάϊ βρίσκεται απροστάτευτο μπροστά στην απειλή του κόκκινου σκαθαριού καθώς οι μέχρι στιγμής εφαρμοσμένες μέθοδοι αντιμετώπισης του προβλήματος (ψεκασμοί, δενδροχειρουργικές επεμβάσεις, κόψιμο και θάψιμο των προσβεβλημένων δέντρων) δείχνουν να μην αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά  το σοβαρό αυτό για την βιωσιμότητα του δάσους πρόβλημα.

ο βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης
ο βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο κ. Πλακιωτάκης με την κατάθεση της αναφοράς, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψιν του την επιστολή του Δήμου Σητείας για το σχετικό ζήτημα και επιπλέον, να ενημερωθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τον τρόπο αντιμετώπισης  του φαινομένου, λαμβάνοντας υπόψη και την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί σε γείτονες χώρες που αντιμετώπισαν το πρόβλημα με επιτυχία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos