Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε εργαστήρια  θεραπείας μέσω τέχνης
από τη συνάντηση στο Μουσείο

Το Παράρτημα Α.μεΑ. Λασιθίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης,μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της 1ης έκθεσης των γλυπτών και κεραμικών πιστών αντιγράφων από την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου, με θέμα: «ΑΜΕΑ και Πολιτισμός», πραγματοποίησε συνάντηση την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 στο Μουσείο, με σκοπό τη δημιουργία διαδραστικών εργαστηρίων και εργαστηρίων arts therapy (δραματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, εικαστική θεραπεία, ψυχόδραμα κ.ά.), σε συνέχεια της έκθεσης των έργων τέχνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Εμμανουήλ Μακράκης από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, η κ. Φιλίτσα Πεδιαδίτη από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, η κ. Μαρία Χατζάκη και η κ. Ειρήνη Λαμπράκη από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου, η κ. Εμμανουέλα Γιαννικάκη από τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου, η κ. Ελένη Μπουνιαλέτου και η κ. Σοφία Ματθαιάκη από το Ξένιος Ζευς – Οικοτροφείο «Αρετούσα», η κ. Αγορίτσα Οικονόμου από το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου, η κ. Πόπη Αποστολάκη και η κ. Μαρία Γαρεφαλάκη από το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης, η κ. Σοφία Στραταντωνάκη και η κ. Μαριλένα Λυράκη από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λασιθίου, ο κ. Αντώνης Λιοδάκης από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, η κ. Κλειώ Ζερβάκη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου,  ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης Μπέρκοβιτς, ο κ. Βασίλης Απέργης και η κ. Νεκταρία Πεδιώτη από το Παράρτημα Α.μεΑ. Λασιθίου.

Μέσω της τέχνης, οι άνθρωποι μπορούν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για τον εαυτό τους και τους άλλους, να αντιμετωπίσουν το στρες, να ενισχύσουν γνωστικές ικανότητες κ.ο.κ. Οι θεραπευτές τέχνης είναι επαγγελματίες τόσο στην τέχνη, όσο και τη θεραπεία και συνεργάζονται με ανθρώπους όλων των ηλικιών, καθώς και με άτομα, οικογένειες, ομάδες και κοινότητες, παρέχοντας υπηρεσίες ατομικά και ομαδικά σε χώρους όπως την ψυχική υγεία, σχολεία, γηροκομεία κ.ά.

Η ομορφιά της τέχνης είναι η δυνατότητα του ατόμου να εκφράζει τα συναισθήματά του, στα πλαίσια όχι μόνο της θεραπείας, αλλά και της αυτο-ανακάλυψης και ψυχαγωγίας.

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε εργαστήρια  θεραπείας μέσω τέχνης
από τη συνάντηση Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 στο Μουσείο

Ο σκοπός είναι να έρθουμε σε μια πρώτη επαφή με αυτό το είδος τέχνης, όπως και με τις έννοιες ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, ενεργητική συμμετοχή, συμβολική και μη λεκτική έκφραση, επικοινωνία.

Συνοψίζοντας, στα εν λόγω εργαστήρια η συμμετοχή είναι δωρεάν,  οι θεραπευτές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και η περίοδος υλοποίησης της δράσης προβλέπεται στις αρχές Φεβρουαρίου. Στα εργαστήρια θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα που διαμένουν σε οικοτροφεία, ξενώνες, γηροκομεία, ΚΑΠΗ, σχολεία και όποιος άλλος επιθυμεί και δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 2841341330, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Παραρτήματος, καθημερινά 8π.μ. – 3μ.μ., έως τις 4/2/2019.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos