Αντιδρούν κάτοικοι και φορείς του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλού Χωριού, Δήμου Αγίου Νικολάου, στη συνέχιση της ύπαρξης εκεί, μονάδας διάλυσης αυτοκινήτων, λόγω των ποβλημάτων που εγκυμονεί για οτο περιβάλλον του χωριού και την υγεία των κατοίκων.
Στη συνάντηση εκπροσώπων φορέων που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, (26/6), εξετάστηκε ο τρόπος λειτουργίας της μονάδας, αλλά και τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουγεί.
Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν και εξέδωσαν ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ζητείται η άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης μονάδας από το σημείο όπου βρίσκεται, διότι δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη για τα τη λειτουργία της.
Λάδια και υγρά μπαταριών χύνονται στο έδαφος, λαμαρίνες κόβονται με οξυγόνο χωρίς μέτρα πυρόσβεσης σε έναν χώρο που βρίσκεται πάνω και κοντά στα υπόγεια νερά της περιοχής.
Επίσης οι φορείς εγκαλούν όλους εκείνους που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο συφώνησαν για τη παρουσία εκεί της μονάδας, δηλαδή το Δήμο Αγίου Νικολάου, αλλά και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου.
Το ψήφισμα υπογράχεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον ΤΟΕΒ, τον Αθλητικό Σύλλογο, την ενορία και άλλους φορείς του Καλού Χωριού.
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos