Αντικατάσταση πεζοπορίας Τσιγκούνη – Μονοκαράς λόγω ολισθηρότητας  με εναλλακτική διαδρομή στην περιοχή Σφάκας - Μόχλους
Σφάκα

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου πραγματοποιεί κυκλική εκδρομή στην περιοχή Σφάκας – Μόχλους. Ξεκινάμε από το χωριό της Σφάκας κατηφορίζοντας προς το Κάτω Πηγάϊ και ακολουθώντας παλιό μονοπάτι συναντάμε το θρυλικό τοξωτό γεφύρι. Συνεχίζουμε περνώντας το ρέμα (πια) του Τσιγκούνη και από αγροτικούς δρόμους διασχίζουμε τον κάμπο ανάμεσα σε Σφάκα – Λάστρο, ώσπου να συναντήσουμε τη ρεματιά που οδηγεί στο εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα.

Κατόπιν συνεχίζουμε την πορεία μας βγαίνοντας στην παραλία Λούτρες, στην εκβολή του χειμάρρου με τα βυζαντινά λουτρά. Μπορούμε να κατευθυνθούμε στο Μόχλος για σύντομη στάση περνώντας από το όμορφο ύψωμα με το εκκλησάκι του Άγιου Πνεύματος. Στη συνέχεια επιστρέφουμε Σφάκα από αγροτικούς δρόμους. Η διαδρομή είναι κυκλική κι εύκολη. Με ωραία τοπία κι εναλλαγές εικόνων.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Παρακαλείσθε να δώσετε μικρό αντίτιμο 5€ στον οδηγό σε περίπτωση που δεν θα χρησιμοποιήσετε το δικό σας όχημα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 10 χιλιόμετρα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μετζογιαννάκη Μαρία(τηλ.6973363701)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos