ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α., Κωστής Δερμιτζάκης
ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α., Κωστής Δερμιτζάκης

Με αφορμή την αναφορά που έκανε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός στη χθεσινή συνέντευξη τύπου σχετικά με την προσωπική μου θέση στη σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, έχω να επισημάνω τα εξής:

  1. Ουδέποτε έχω ενεργήσει με τοπικιστικά κριτήρια αλλά πάντα οι θέσεις και οι παρεμβάσεις μου ως Βουλευτής Λασιθίου, γίνονται με γνώμονα τα συνολικά συμφέροντα του νομού.
  1. Στο συγκεκριμένο θέμα, της σύσκεψης στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ Γρηγοράκο, δεν πήρα θέση στο ζήτημα της μεταφοράς του ΓΝΑΝ στην Γ’ ζώνη εφημεριών γιατί δεν ήμουν ενημερωμένος για την πρόταση, δεν γνώριζα τις άμεσες επιπτώσεις και ήθελα την άποψη των εργαζομένων, των ιατρών και της κοινωνίας. Αντίθετα, υποθέτω πως άλλοι πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες είχαν προετοιμάσει το έδαφος για μια τέτοια λύση. Εξάλλου στην ίδια σύσκεψη ήταν παρών και ο ίδιος ο Δήμαρχος και εκπρόσωπος της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΑΝ και δεν πήραν θέση. Αυτό το γεγονός δείχνει και πόσο μεγάλο λάθος είναι να αποκλείονται οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από αυτές τις συναντήσεις αφού γνωρίζουν και ζουν άμεσα τα προβλήματα.
  1. Είναι δεδομένο ότι μετά την τεκμηριωμένη άποψη του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ στηρίζω τη θέση τους και δεν συμφωνώ με την μεταφορά του ΓΝΑΝ στην Γ’ ζώνη εφημεριών. Εξάλλου η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου θέτει τα προβλήματα στη σωστή τους διάσταση και πιστεύω ότι είναι ένα καλό πλαίσιο διεκδικήσεων.
  1. Ουδέποτε στη θητεία μου αρνήθηκα τη συμπαράστασή μου, όχι μόνο για τα Νοσοκομεία αλλά για όλα τα θέματα κάθε περιοχής του νομού μας γιατί αυτό επιτάσσει το χρέος μου ως Βουλευτής Λασιθίου. Το ίδιο θα κάνω και τώρα.
  1. Τα προβλήματα των δομών υγείας στο Λασίθι τα έχει δημιουργήσει η μνημονιακή πολιτική των τελευταίων χρόνων, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα. Τα προβλήματα αυτά δεν μπορούν να λυθούν ούτε με μπαλώματα ούτε με περιφορά γιατρών. Πρέπει να απαιτήσουμε να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί σε όλα τα νοσοκομεία του νομού και να στηριχθούν με τους αντίστοιχους πόρους.
  1. Ο λαός του Λασιθίου έχει δείξει την υποστήριξη του στα νοσοκομεία του νομού μας και έχει κάνει δυναμικούς αγώνες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αν δεν είχε υπάρξει αυτό το κίνημα θα είχαν βάλει λουκέτο σε όλα τα νοσοκομεία του νομού. Ο αγώνας για να έχει προϋποθέσεις επιτυχίας πρέπει να είναι ενωτικός, παλασιθιώτικος και να εξασφαλίζει τη μαζική συμμετοχή του λαού.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να τονίσω ότι θα στηρίξω για οτιδήποτε χρειαστεί και ελπίζω σύντομα θα δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο.

Κωστής Δερμιτζάκης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.