απάντηση δημάρχου Αγίου Νικολάου στη Μαρία Ρουκουνάκη
απεικόνιση της μελέτης

Η κ. Μ. Ρουκουνάκη μ΄ ένα δημοσίευμα που βρίθει ανακριβειών και παραπληροφόρησης, προσπαθεί  να επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα της ανακατασκευής των στεγάστρων καθώς και  της αναδιάταξης του κοινόχρηστου χώρου της λίμνης, που όπως είναι γνωστό, αποτέλεσε θέμα συζήτησης και διαβούλευσης όλη την προηγούμενη δημοτική περίοδο , “Μήλον προεκλογικής Έριδος” , ενώ ως έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης του.

Η κ. Ρουκουνάκη, παρά την συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές – πριν ένα χρόνο – δείχνει να αγνοεί την πορεία αυτού του θέματος και αν και έχουν παρέλθει 5 χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή του, δημοσιοποιεί ψευδείς πληροφορίες για να κρατά την κοινωνία σε αναταραχή. Δυστυχώς μόνιμη πρακτική της .

Να θυμίσουμε, ότι η αναμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου της λίμνης, απετέλεσε κύριο στόχο της δημοτικής αρχής στην προσπάθεια επανασχεδιασμού και αναδιάταξης των κοινοχρήστων χώρων όλης της πόλης . Αποτέλεσε δε, το πρώτο βήμα παρέμβασης στο θαλάσιο μέτωπο λίμνης , λιμανιού , Κιτροπλατείας, Άμμου .

Η αρχιτεκτονική μελέτη συντάχθηκε με την συμμετοχή της ειδικής συμβούλου κ. Ίριδας Περουλιού – Σεργάκη και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που έχει την υποχρέωση να υποστηρίζει τεχνικά τα νομικά πρόσωπα του Δήμου .

Έγιναν τρεις δημόσιες συζητήσεις – διαβουλεύσεις Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο του 2016 και Απρίλιο του 2017 .

Στο φύλλο της 6/10/2016 της Ανατολής , αλλά και στα social media της περιοχής – και όχι μόνο ( π.χ. eparxies.gr ) – υπάρχει εκτενής αναφορά , και στην τελευταία παράγραφο της συγκεκριμένης καταχώρησης υπάρχει η αναφορά για χρώματα και ομπρέλες .

Η αρχιτεκτονική μελέτη εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λασιθίου στις 19/7/2017 και από την αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 19/6/2018 αφού είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στις 20/11/2017 .

Η υλοποίηση της παρέμβασης έγινε ως προμήθεια στεγάστρων με βάση την εγκεκριμένη αρμοδίως αρχιτεκτονική μελέτη μετά από διαγωνισμό .

Γίνεται αντιληπτό, ότι οι εγκρίσεις, δημοσιεύσεις , αποφάσεις, είναι στην διάθεση όλων των ενδιαφερομένων .

Προφανώς η κ. Ρουκουνάκη φέρει βαρέως ότι είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου που βρισκόταν σε εξέλιξη πριν συμμετάσχει στο Δ.Σ του νομικού αυτού προσώπου όπως συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 . Πρέπει να ξέρει όμως ότι η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια . Δεν έχει διάρκεια μιας θητείας. Ο δε συνδυασμός στον οποίο συμμετείχε, έχει αποδεχτεί την παρέμβαση αυτή.

Για όλα αυτά κριθήκαμε όλοι πριν ένα χρόνο. Πολύ πρόσφατα. Αν πράγματι η πρόθεση όλων μας είναι το καλό του δήμου και όχι η προσωπική προβολή, ας αφήσουμε στην άκρη τους λαϊκισμούς και ας προσπαθήσουμε με θετική σκέψη και ουσιαστικές προτάσεις να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos