Απαγόρευση κίνησης σκαφών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια
σε περίπτωση ανωτέρας βίας τα σκάφη θα κινούνται κενά επιβατών

Σας γνωρίζουμε ότι στο διαδικτυακό τόπο ΥΝΑΝΠ http://hcg.gr/node/22706 αναρτήθηκε ΚΥΑ με θέμα «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού μετακινήσεων επιβατών εντός της ελληνικής επικράτειας με πλοία και σκάφη κάθε τύπου προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19».

Ειδικότερα επισημαίνουμε τα αναφερόμενα στο άρθρο Δεύτερο της εν λόγω ΚΥΑ και συγκεκριμένα:

α) Από τα μεσάνυχτα της 21ης Μαρτίου 2020 απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας στην ελληνική επικράτεια. Όσα ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής βρίσκονται κατά το χρόνο έκδοσης της παρούσας απόφασης εν πλω υποχρεούνται να καταπλεύσουν σε ελληνικό λιμένα μέχρι την ανωτέρω ημέρα και ώρα.

β) Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, τα ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής δύνανται να μετακινούνται εντός της ελληνικής επικράτειας κενά επιβατών στις ακόλουθες περιπτώσεις.
i) Έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας που αφορούν σε μηχανική βλάβη, ζημία, ακυβερνησία και λοιπές συναφείς και συναρτώμενες με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλασσίου
περιβάλλοντος.
ii) Μεθορμίσεων και δοκιμαστικών πλόων, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις και τις διαταγές των οικείων Λιμενικών Αρχών.
iii) Εφοδιασμού των πλοίων και σκαφών με καύσιμα, νερό και τροφοεφόδια.
iv) Καταπόπλων σε/από ναυπηγεία προς επισκευή και εκτέλεση λοιπών συναφών εργασιών. Μετά την περάτωση των ανωτέρω εργασιών, θα επιτρέπεται απόπλους για μεμονωμένο πλου κενό επιβατών, είτε
στο λιμένα ελλιμενισμού του πλοίου, είτε σε έτερο λιμένα επιθυμίας του Πλοιάρχου αυτού.

Παρακαλούμε για την σχετική ενημέρωση των ελλιμενιζόμενων σκαφών στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου, την σχετική ενημέρωση των μελών σας και την ευρεία δημοσιοποίηση της παρούσης.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Βασίλης Κικίλιας και Γιάννης Πλακιωτάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos