Απεβίωσε ο Ηλίας Μιχ. Κοζύρης
ο Ηλίας Κοζύρης

Σε ηλικία 86 ετών, απεβίωσε ο Ηλίας Μιχ. Κοζύρης, εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας Ανατολή από το 1962 έως το 2002. Είχε διαδεχθεί τον πατέρα του και ιδρυτή της εφημερίδας Μιχάλη Κοζύρη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Αγίου Νικολάου, την Τετάρτη 28 Ιουλίουώρα 4:30 το απόγευμα. Η σορός του θα βρίσκεται στο Ναό από τις 3 το μεσημέρι.

Στην οικογένεια του και οικογένεια της Ανατολής εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.

O Περιφερειάρχης Κρήτης για τον Ηλία Κοζύρη:

Ηλίας Κοζύρης, εκδότης και διευθυντής εφημερίδας «ΑΝΑΤΟΛΗ», σε όλη του τη ζωή διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό του, την αγάπη του για τα γράμματα και την ενεργό συμμετοχή του, στις προσπάθειες για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια για το θάνατό του.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Σταύρος Αρναουτάκης
Περιφερειάρχης Κρήτης

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης για τον θάνατο του Ηλία Κοζύρη:

Ένας αγνός και έντιμος άνθρωπος των γραμμάτων της Κρήτης, ο εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδας “Ανατολή”, δεν είναι πια κοντά μας. Ο Ηλίας Κοζύρης σε όλη τη διάρκεια του βίου του υπήρξε ένας ρέκτης και ένθερμος υποστηρικτής του νησιού μας και ειδικότερα του Λασιθίου. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος του και την ευπρέπεια του λόγου του. Τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στους οικείους του.

Ιωάννης Πλακιωτάκης

Υπουργος Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου για τον Ηλία Κοζύρη

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και εμού προσωπικά, παρακαλούμε δεχτείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του προσφιλούς σας συζύγου, πατέρα και παππού.

Για το ΔΣ του Επιμελητηρίου Λασιθίου

Ο πρόεδρος Θωμάς Χαριτάκης

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του εκλιπόντος Ηλία Κοζύρη, εκδότη και διευθυντή επί σειρά δεκαετιών της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ.

Μεγάλη η προσφορά του στην ενημέρωση μέσα από την εφημερίδα, η δε αγάπη του και η στήριξη του για τον τόπο ήταν εμφανής, διαρκής και έμπρακτη.

Για το ΔΣ
Μανόλης Πεπόνης

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου για τον θάνατο του Ηλία Κοζύρη:

Σήμερα έκλεισε το 2ο κεφάλαιο στην ιστορία της καθημερινής μας εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ με την αποδημία του υιού του ιδρυτή της, Ηλία Μιχ. Κοζύρη.

Η διατήρηση της έκδοσης μιας καθημερινής επαρχιακής εφημερίδας ανελλιπώς από την έκδοσή της είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα , ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια που η περιορισμένη παρουσία της τηλεόρασης και η ανυπαρξία των media γενικώς, καθιστούσε την υπεύθυνη και έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση πολύ σημαντική υπόθεση για τον πολίτη , μακριά από το κέντρο .

Το ήθος και η συνέπεια και η ποιότητα του ιδρυτή Μιχ. Ηλ. Κοζύρη βρήκαν άξιο συνεχιστή στο πρόσωπο του Ηλία Μιχ. Κοζύρη .

Συνέχισε με τον ίδιο ζήλο και υπευθυνότητα στην γραμμή του ιδρυτή, βάζοντας όμως την δική του ξεχωριστή σφραγίδα στον τομέα της ενημέρωσης .

Η σχέση μας ήταν ιδιαίτερη . Ως δημόσιο πρόσωπο αποτέλεσα συχνά στόχο κριτικής του. Ακόμα όμως και στις ‘’δύσκολες’’ περιόδους μας τον διέκρινε το ήθος . Σημαντικό , αφού από την αντιπαράθεση διαφορετικών απόψεων πάντα προκύπτει σύνθεση και θετικό αποτέλεσμα . Ήταν άνθρωπος με άποψη , ποιότητα και υψηλή κοινωνική ενσυναίσθηση .

Θα μας λείψει . Ιδιαίτερα στους δικούς του, σύζυγο, παιδιά , εγγόνια , αδέρφια αλλά και στους καλούς του φίλους .

Καλό ταξίδι Ηλία . Το ίχνος σου θα είναι εδώ . Ζωντανό.

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ για τον Ηλία Κοζύρη:

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος συμπολίτη μας Ηλία Κοζύρη, για δεκαετίες εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ. Η προσφορά του στην ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα του Νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας υπήρξε τεράστια, όπως και η αγάπη του για τον τόπο.

Μανόλης Θραψανιώτης:

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με την ενημέρωση και τον τόπο που τόσο αγάπησε.

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνούσες ή διαφωνούσες μαζί του, ήταν άνθρωπος με άποψη, που στήριζε και υποστήριζε,  ευγενής και αγαπητός.  Είχα την τύχη να τον γνωρίσω με την εγκατάσταση μου στον Άγιο Νικόλαο, ενώ εκείνος αναλάμβανε την εφημερίδα από τον εκλιπόντα πατέρα του. Αναπτύξαμε στενές έντιμες και ειλικρινείς σχέσεις, που διατηρήσαμε μέχρι το τέλος.

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, στην  σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos