Τελευταίες οδηγίες

Από την απελευθέρωση

Παρουσία μαθητών από τα δημοτικά σχολεία Τουρλωτής και Σφάκας, αλλά και το Γυμνάσιο Τουρλωτής, στη Σητεία, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Αίγινας, απελευθέρωσαν αρπακτικά πουλιά τα οποία είχαν περιθάλψει μετά από χτυπήματα ή ακόμα και δηλητηρίαση.
Στη Τουρλωτή λοιπόν βρέθηκαν τη Τρίτη (23/10), εκ μέρους του Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, οι Μιρένα Μυλωνά και Παύλος Μπίτρος και ο συνεργάτης τους εδώ στη Κρήτη, Δημήτρης Ψαρράς.

Αφού ενημέρωσαν τους μαθητές, για το έργο του κέντρου, απελευθέρωσαν μαζί με τους μικρούς και τους καθηγητές τους, μερικά αρπακτικά πουλιά από τον προαύλιο χώρο του σχολείου της Τουρλωτής που βλέπει στον κάμπο προς τον Μόχλο.
Οι τρεις συνεργάτες του Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, έβγαζαν ένα – ένα τα πουλιά από τις κούτες που τα είχαν μεταφέρει και έδιναν στη δυνατότητα σε μαθητές και καθηγητές, να απελευθερώσουν με προσεκτικό τρόπο το κάθε πουλί.

Πτήση προς την ελευθερία

Από την απελευθέρωση

Οι μαθητές, λόγω και της κατοικίας τους ουσιαστικά μέσα στη φύση, φάνηκε να γνωρίζουν κάποια από τα πουλιά που απελευθερώθηκαν, αν και δεν είχαν ποτέ τη τύχη να δουν από κοντά και να αγγίξουν ορισμένα από αυτά. Άλλωστε ήταν η πρώτη απελευθέρωση που έγινε στο νομό Λασιθίου.
Μηνύματα έστειλαν τόσο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Πλακιωτάκης, όσο και ο Βουλευτής Λασιθίου, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στο παρελθόν έχουν γίνει και άλλες απελευθερώσεις στη Κρήτη, για τις οποίες είχαμε γράψει και μπορείτε να διαβάσετε:

 

Ελευθερία !!
Απελευθέρωση νυχτόβιων αρπακτικών

Ο Δικτυακός τόπος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Αίγινας:
www.ekpaz.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos