προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου

Από τη συνέντευξη

Σε προειδοποιητική απεργία κατεβαίνουν τη Πέμπτη 6 και τη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, οι ιδιώτες γιατροί μέλη του ιατρικού συλλόγου Λασιθίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη πολύμηνη καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους από τα ασφαλιστικά ταμεία με τα οποία είναι συμβεβλημένοι. Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, τονίστηκε ότι σε κάποιες των περιπτώσεων, γιατροί έχουν να πληρωθούν από τα ταμεία από το Δεκέμβριο του 2007.

Τα αιτήματα των γιατρών:

  1. Να σταματήσει η προείσπραξη φόρων από τους γιατρούς για τις αμοιβές τους, οι οποίες δεν έχουν ακόμη εισπραχθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία.
  2. Να καταβάλλεται το 80% του συνολικού ποσού των αμοιβών με την κατάθεση των σχετικών φακέλων και το υπόλοιπο με την εκκαθάριση.
  3. Αναπροσαρμογή των πενιχρών αμοιβών από τον Ο.Α.Ε.Ε. και αναπροσαρμογή των τιμών εργαστηριακών εξετάσεων που μένουν στάσιμες από το 1991.
  4. Νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει τον τρόπο πληρωμής των συμβεβλημένων γιατρών όπως προβλέπει για τους φαρμακοποιούς.
  5. Αύξηση του αριθμού των ιατρών του Ι.Κ.Α. μετά την συγχώνευση του με το Τ.Α.Ξ.Υ..

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των ιατρών μελών από Ο.Π.Α.Δ. και τ.Τ.Α.Ξ.Υ. των τελευταίων 8 μηνών. Επίσης στη συζήτηση που ακολούθησε κατά τη συνέντευξη, τέθηκε και το θέμα των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, που ειδικά στο Λασίθι φτάνουν και τις 180 ώρες το μήνα. Όπως μας είπε το προεδρείο του ιατρικού συλλόγου, μόνο με συλλογικές συμβάσεις μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αφού, δεν διαφαίνεται στον ορατό ορίζοντα το ενδεχόμενο πρόσληψης ικανού αριθμού γιατρών.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos