Απογοητευτική η συμμετοχή στη 1η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας

Πολύ κατώτερη του αναμενόμενου η συμμετοχή στη 1η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων και η Περιφέρεια Κρήτης, σε Χανιά και Ηράκλειο. Η προσέλευση μικρή, η αγωνία μεγάλη, πως θα βγει η φετινή τουριστική περίοδος, η οποία αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, καλή, καλύτερη από πέρυσι.

Με το βλέμμα στην επίθεση στη Ουκρανία και στις επιπτώσεις της σύγκρουσης, ο Δημήτρης Κουμπαράκης, Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη συμμετοχή στη 1η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας, λόγω της της πολύ μικρότερης από το αναμενόμενο συμμετοχής στις δύο συναντήσεις σε Χανιά και Ηράκλειο.

Απογοητευτική η συμμετοχή στη 1η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας
ο Δημήτρης Κουμπαράκης

Όπως μας είπε στην εκπομπή “Πάμε Αέρα”, στα Χανιά προσήλθαν περί τους 40 υποψήφιους εργαζομένους και στο Ηράκλειο, ούτε 100. Και αυτό είναι απογοητευτικό και προβληματίζει διότι χάνεται η σχέση του επισκέπτη με τον ντόπιο εργαζόμενο, σχέση που συνήθως κρατάει χρόνια.

Οι λόγοι, πολλοί: από τη συρρικνωμένη τουριστική περίοδο. Μείωση του χρόνου εργασίας σε συνδυασμό με την εξαφάνιση μιας σειράς “οικονομικών βοηθημάτων” που έδιναν τη δυνατότητα διαβίωσης των εργαζόμενων στον τουρισμό. Αποτέλεσμα η στροφή σε άλλες ενασχολήσεις – επαγγέλματα. Υποβάθμιση των Σχολών τουρισμού και πολλά άλλα, έχουν φέρει τη κατάσταση εδώ.

Ακούστε όλη τη συζήτηση:

ΠΟΔΙΞ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων (podix.gr)

Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων (cretanhotelmanagers.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos