Αποφάσεις για ΒΟΑΚ και Σχολή τουρισμού ζητά ο δήμαρχος
δήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου στα θέματα προ ημερησίας διάταξης αναφέρθηκε στις αλλαγές σχεδιασμού, στις καθυστερήσεις, στις διαφορετικές διαδικασίες που ακολουθούνται

αναφορικά με την υλοποίηση  ενός έργου κομβικής σημασίας για το νησί (Β.Ο.Α.Κ), ζητώντας από την Περιφέρεια Κρήτης, να πάρει σαφή θέση τόσο για το συγκεκριμένο έργο, όσο και στα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε επίπεδο Κρήτης.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ, εξέφρασε την έκπληξη του, αναφορικά με τις εξαγγελίες  της κυβέρνησης για την πορεία υλοποίησης του έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης σημειώνοντας, ότι η χρηματοδότηση της μελέτης (Χερσόνησος -Άγιος Νικόλαος) από την Περιφέρεια , ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως τρόπος προκειμένου να κερδηθεί πολιτικός χρόνος…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στον ΟΑΚ όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης, από τον εντεταλμένο σύμβουλο της κυβέρνησης, η “εξέλιξη” που υπάρχει στα επίμαχα τμήματα του ΒΟΑΚ παραμένει αίολη, δεδομένου ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν είναι πραγματικά.

Εν προκειμένω σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία, οι κυκλοφοριακοί φόρτοι που προκύπτουν στα τμήματα Άγιος Νικόλαος είναι από (9.200 -10.500 αυτοκίνητα ημερησίως),   στο κομμάτι Ηράκλειο – Ρέθυμνο ξεκινά από (6.000 και φτάνει στα 10.600), και το τμήμα Ρέθυμνο Χανιά απο (7.300- 12.000) .

Αποφάσεις για ΒΟΑΚ και Σχολή τουρισμού ζητά ο δήμαρχος
το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου

Επίσης σύμφωνα με την πρόβλεψη που γίνεται με στόχο το 2045, προβλέπεται  κυκλοφοριακός φόρτος για το τμήμα (Σούδα – Βρύσσες : 3.395 αυτοκίνητα), για το τμήμα (Χερσόνησος –  Άγιος Νικόλαος) :3.033 και για το κομμάτι (Σίσσες – Φόδελε) : 1.900 , στοιχεία, που τεκμηριώνουν ότι η δικαιολογίες που σήμερα παρουσιάζονται δεν έχουν βάση!

Επιπλέον αποδεικνύεται, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, για μία ακόμα φορά ότι η Κρήτη  έχει τρεις και όχι τέσσερις νομούς και δεν είναι μόνο το οδικό θέμα που μας οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα,

Να πάρει σαφή θέση η Περιφέρεια !

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για την σχολή τουριστικών σπουδών στην Κρήτη, που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες στη βουλή, η βουλευτής της Ν.Δ κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στα θέματα προ ημερησίας διάταξης του Δ.Σ, διερωτώμενος εάν η βουλευτής γνωρίζει επί της ουσίας τα αιτήματα που υπάρχουν από τον δήμο για το συγκεκριμένο θέμα, δήλωσε ότι πρωτίστως θα πρέπει η Περιφέρεια Κρήτης, να πάρει οριστικές και συγκεκριμένες αποφάσεις τόσο για το θέμα του ΒΟΑΚ, όσο όσο και για το θέμα των Γ/θμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να υπάρξουν στο εξής συγκεκριμένοι και σαφείς “δρόμοι” για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νησί αλλά και τους κατοίκους του.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos