Απόκοπος ή Σπιναλόγκα, προβολή στην ΕΡΤ 2
από τη συνέντευξη τύπου

Το μουσικοποιητικό έργο των Νίκου Ξυδάκη – Διονύση Καψάλη, με τον γενικό τίτλο : “Απόκοπος ή Σπιναλόγκα”, που ηχογραφήθηκε στο νησί της Σπιναλόγκας,  προκειμένου να συμπεριληφθεί ψηφιακά στον φάκελο υποψηφιότητας

για την ένταξη του συγκεκριμένου μνημείου στον κατάλογο της UNESCO, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, την ερχόμενη  Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, από την ΕΡΤ 2 στις 22:00 μ.μ.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η ηχογράφηση του cd έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ  τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται το ντοκιμαντέρ του Πάνου Καρκανεβάτου για το νησί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά από πολύχρονη  προσπάθεια και σκληρή δουλειά για την προετοιμασία του φακέλου από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια, την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου  και τους τοπικούς φορείς,  ο προκαταρκτικός φάκελος υποψηφιότητας του Φρουρίου της Σπιναλόγκας κατατέθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εάν επιτευχθεί ο στόχος η Σπιναλόγκα θα είναι το πρώτο μνημείο της Κρήτης που εντάσεται στον συγκεκριμένο κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos