Αρνήθηκε ο δήμος Ιεράπετρας να εγκαταστήσει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι;;;
ο Άκης Τσελέντης

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης σε σχόλιο του στο Facebook με αφορμή τον σεισμό των 6,3 ανοιχτά της Ζάκρου αναφέρει ότι:

Σχετικά με την άρνηση του Δήμου Ιεράπετρας να εγκαταστήσει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στα πλαίσια ενός προγράμματος από την ευρωπαϊκή ένωση το αφήνω στην κρίση σας. Το οξύμωρο είναι βέβαια ότι δεν θα έβαζαν δραχμή και όλα τα χρήματα θα ερχόταν από αυτό το πρόγραμμα.

Το επιχείρημα της αντιδημάρχου ήταν ότι θα ήταν άσχημο για τους τουρίστες να βλέπουν τέτοιες πινακίδες προειδοποιήσεις και θα ήταν αρνητικό για τον τουρισμό!! Ερωτώ λοιπόν, αν στο μέλλον γίνει κάποιο τσουνάμι εκεί γιατί είναι μία περιοχή η οποία έχει τέτοιες πιθανότητες και πνιγεί κανένας τουρίστας θα ήταν καλό για το τουριστικό προϊόν το οποίο παρέχουν;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι σ’ αυτή τη χώρα δεν πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς παρατηρώντας από την πλατεία τα σπίτια μας να γκρεμίζονται αλλά πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε και αλίμονο αν οι δημόσιες αρχές δεν το κάνουν δίνοντας προτεραιότητα σε άλλα κριτήρια και σκοπούς δεν θέλω να πω περισσότερα.

Ας ευχηθούμε να έχουμε την αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos