αυθαίρετες παρεμβάσεις στον αιγιαλό, οι αρχές;;;;
ότι θέλει κάνει ο καθείς, άλλωστε ποιος θα τον εμποδίσει

Άλλη μια αυθαίρετη παρέμβαση καταγγέλθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, από ομάδα φίλων της Πλάκας. Πρόκειται για την παρέμβαση που έχει σημειωθεί στη φωτογραφία και ανήκει σε κάποια από τις αποπάνω βίλες. Το πλέον εξοργιστικό το οποίο προκάλεσε τη καταγγελία, η παρουσία εργαζόμενου ο οποίος απαγόρευε σε όλους το πέρασμα.

Τη Πέμπτη (18/8) η ομάδα αυτή, κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία στο λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου. Όμως το λιμεναρχείο, μαζί με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, έχουν κάνει “γαργάρα” πολλές τέτοιες παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια με πιο κοντινή τη περίπτωση στο Τσιφλίκι της Ελούντας. Ακόμα και η φαγωμάρα ανάμεσα στους βαρκάρηδες της περιοχής καλά κρατεί, ξύλο πέφτει και το λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου σφυρίζει αδιάφορα. Το θέμα έχει τεθεί υπ’ όψιν και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Βρουχά, Χ. Κουναλάκη.

Κανονικά, εκδίδεται πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και ανατίθεται σε εργολάβο η αποκατάσταση της ζημιάς. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει ποτέ στο Λασίθι.

Οπότε το ζητούμενο είναι οι αρχές να επιβάλλουν το νόμο. Διότι εάν συνεχιστεί η ασυδοσία πάντων στη Πλάκα, όχι UNESCO δεν θα δει το νησί, αλλά θα χάσει και τους υπάρχοντες επισκέπτες.

αυθαίρετες παρεμβάσεις στον αιγιαλό, οι αρχές;;;;
λεπτομέρεια της κατασκευής ……
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos