ο πρόεδρος και δήμαρχος οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης με τον Μπάμπη Αντωνακάκη
ο πρόεδρος και δήμαρχος οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης με τον Μπάμπη Αντωνακάκη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής εταιρίας του Νομού Λασιθίου “Αναπτυξιακή Λασιθίου ΑΑΕ ΟΤΑ”. Μάλιστα, έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα οικονομικά της επιχείρησης, και σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, όπου η Αναπτυξιακή Λασιθίου

επιδιώκει πρωταγωνιστικό ρόλο, αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά κονδύλια προς όφελος της κοινωνικής-οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.
Με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 142.410,00 €, με την έκδοση 9.494 νέων μετοχών. H διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου επικυρώθηκε με σχετική απόφαση του Δ.Σ της εταιρίας.
Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συμμετείχαν οι 9 από τους 12 μετόχους (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Αγίου Νικολάου, Δήμος Ιεράπετρας, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, Δήμος Σητείας, ΠΕΔ Κρήτης, Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, Επιμελητήριο Λασιθίου, Ε.Α. Συνεταιρισμών Σητείας Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΕ, Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμού Ιεράπετρας, Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ένωση Μεραμβέλλου Α.Ε., Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Επ. Λασιθίου) Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ Γιάννης Στεφανάκης μετά την συνεδρίαση του ΔΣ στα γραφεία της εταιρίας στον Άγ. Νικόλαο, επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια η Αναπτυξιακή θα συνεχίσει την θετική της πορεία στοχεύοντας πάντα στην ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου αξιοποιώντας και διεκδικώντας αποτελεσματικά χρηματοδοτικά «εργαλεία» προερχόμενα από την νέα προγραμματική περίοδο-ΕΣΠΑ 2014-2020 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τους δήμους και τους παραγωγικούς φορείς, δίνοντας έμφαση στους τομείς βελτίωσης της ποιότητας ζωής και γενικότερα της κοινωνικοοικονομικής προόδου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos