διατήρηση συνδέσεων Internet
διατήρηση συνδέσεων Internet

Μετά από συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαο Δασκαλάκη

και το Διευθυντή του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού κ. Δημήτριο Πτωχό με θέμα τις δράσεις του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση 2007-2013»αποφασίστηκαν:

 

  1. Αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης ICT4GROWTH του Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά € 22 εκατ.σε € 140 εκατ. Η αύξηση αποσκοπεί στην χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, στη περιφέρεια Αττικής, που ενώ είχαν λάβει υψηλή βαθμολογία κατά την αξιολόγηση δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα λόγω εξάντλησης του αρχικού προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι η δράση ΙCT4GROWTH έχει ως σκοπό την ενίσχυση επενδύσεων που αφορούν στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν ή βασίζονται σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Σημαντική καινοτομία της δράσης είναι ότι  το τελικό ποσό της χορηγούμενης ενίσχυσης συνδέεται με ποσοτικούς στόχους, όπως η καινοτομία, η αύξηση της απασχόλησης και η εξαγωγική δραστηριότητα.

  1. Hπιλοτική εφαρμογή της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» εκτιμώμενου προϋπολογισμού περίπου € 80 εκατ. που αναμένεται να ενισχύσει πάνω από 150.000 οικογένειες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, με απλές διαδικασίες, με τη χρήση ειδικού κουπονιού, δίνοντας τους την ευκαιρία:
  • να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο μέχρι και τον 10ο του 2015,
  • να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους Η/Υ (notebook ή Tablet)

να λάβουν βασική γνώση/επίδειξη, στο χώρο τους στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε βασική χρήση Η/Υ και διαδικτύου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos