ο πρώην διευθυντής κ. Ρήγας .....
ο πρώην διευθυντής κ. Ρήγας …..

Οι τρεις πρώτες σειρές φοιτητών της Ανωτέρας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου, συναντήθηκαν ξανά, είκοσι χρόνια μετά την ίδρυση της σχολής και τη φοίτηση τους σ’ αυτή, το βράδυ του Σαββάτου (21/11) στο χώρο του κινηματοθέατρου REX στον Άγιο Νικόλαο, τόσο για να θυμηθούν τα παλιά, όσο και για να τιμήσουν ανθρώπους που βοήθησαν να έρθει η σχολή στον Άγιο Νικόλαο και να φτάσει σ’ αυτό που είναι σήμερα.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν πρώην δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, ο Γιώργος Μενεγάκης, ο Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρώην και νυν δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, πρώην διευθυντές και στελέχη της σχολής καθώς και οι παλιοί, πρώην, φοιτητές, πλέον εργαζόμενοι σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες ανά τη χώρα και φοιτητές οι οποίοι αυτό το καιρό φοιτούν στη σχολή.

Οι τότε φοιτητές, ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν στην ίδρυση και λειτουργία της Α.Σ.Τ.Ε.Κ. πλέον, ανατρέχοντας με νοσταλγία στη φοιτητική τους ζωή στον Άγιο Νικόλαο.

πρώην δήμαρχοι, βουλευτής, φοιτητές και φίλοι της σχολής
πρώην δήμαρχοι, βουλευτής, φοιτητές και φίλοι της σχολής

Η σχολή που έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα από την ίδρυση της στα μέσα στης δεκαετίας του ’90, συνεχίζει να λειτουργεί στο κτίριο του Δήμου Αγίου Νικολάου, στη γέφυρα Λατούς, με τον εκάστοτε υπουργό τουρισμού να θέλει να επιβάλλει τον δικό του τρόπο στη τουριστική εκπαίδευση. Κάποιο διάστημα, υπήρχε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο Ηράκλειο, για την ώρα μάλλον αυτό δεν υπάρχει, αλλά η σχολή απαιτεί γενναία αναβάθμιση εάν πράγματι οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα της τουριστικής πολιτικής της χώρας, θέλουν να υποστηρίξουν πραγματικά τη μοναδική βαριά βιομηχανία της Ελλάδας που συνεχίζει να λειτουργεί.

επετειακή επανασύνδεση αποφοίτων
επετειακή επανασύνδεση αποφοίτων
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos