Βγάλτε τους υπερήλικες σκοτώστρες απ' τους δρόμους !
απορριμματοφόρο

Το πρωινό δυστύχημα (22/5) όπου υπερήλικας οδηγός έλιωσε εργάτη καθαριότητας του δήμου Αγίου Νικολάου, πάνω στο απορριμματοφόρο το οποίο ήταν σταθμευμένο αδειάζοντας κάδους,

έφερε και πάλι στην επιφάνεια την μάστιγα των υπερηλίκων οδηγών που αποτελούν κίνδυνο θάνατο για πεζούς και εποχούμενους.

Ο συγκεκριμένος εργάτης καθαριότητας υπέστη θραύση λεκάνης και κάτω άκρων και θα μείνει τουλάχιστον έναν χρόνο εκτός δουλειάς, χώρια αν του αφήσει το δυστύχημα κάποιο πρόβλημα στη μετέπειτα ζωή του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, το απορριμματοφόρο ήταν σταθμευμένο στο ξενοδοχείο Ήρα, στην οδό προς Ελούντα, όταν ο οδηγός ανεβαίνοντας την ανηφόρα προς το ξενοδοχείο ούτε είδε; ούτε φρέναρε και αποτέλεσμα να παρασύρει τον εργάτη καθαριότητας και τον κολλήσει στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου τραυματίζοντας τον σοβαρά. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στο Ηράκλειο.

Έχουμε πολλές φορές γράψει και μιλήσει για πολλές τέτοιες περιπτώσεις και με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Εκτός τη παραπάνω υπάρχουν καταγεγραμμένες π.χ.:

  • 90χρονος που δεν του έχει ανανεωθεί το δίπλωμα, συνεχίζει να οδηγεί, τρακάρει τα οχήματα στη γειτονιά και πρόσφατα έβαλε το αυτοκίνητο στη θάλασσα, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν.
  • 70χρονη (τότε) έκοψε το νήμα της ζωής 18χρονης κοπελιάς και συνέχισε να οδηγεί και μετά.

Και άλλες πολλές περιπτώσεις ……

Οπότε για άλλη μια φορά το ερώτημα προς Αστυνομία και τροχαία:

Πόσα θύματα πρέπει ακόμα να θρηνήσουμε για να βγάλετε από τους δρόμους τους υπερήλικες σκοτώστρες;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos