Βιωματικό εργαστήρι για το χαρούπι από τον Γιάννη Μπαξεβάνη
ο Γιάννης Μπαξεβάνης επί το έργον

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα το χαρούπι με τη μέριμνα του γνωστού Έλληνα μάγειρα Γιάννη Μπαξεβάνη φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο MINOS BEACH στον Άγιο Νικόλαο. Το βιωματικό εργαστήριο έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Μεσόγειο και στο έργο με τίτλο «MD.net” Διατροφή στη Μεσόγειο – Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου προχώρησε σε αναλυτική  περιγραφή των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών και της θρεπτικής αξίας του προϊόντος ενώ ο Κτηνίατρος – Υγιεινολόγος τροφίμων Στάθης Γραφανάκης και μέλος της ομάδας διαχείρισης του προγράμματος ανέλυσε παραδοσιακές μεθόδους συντήρησης των τροφίμων.

Βιωματικό εργαστήρι για το χαρούπι από τον Γιάννη Μπαξεβάνη
από το εργαστήριο

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ανέλυσε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ελληνικών και κρητικών προϊόντων αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες  χρήσης τους στον χώρο ενός ξενοδοχείου ενώ υπήρξε συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και των ομιλητών, με τον διακεκριμένο μάγειρα να παρουσιάζει φαγητά με βάση το χαρούπι.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου  Γιάννης Γουλιδάκης και ο διευθυντής του ξενοδοχείου Στράτος Πατσάκης, ενώ για το πρόγραμμα μίλησε η συντονίστρια του Ρούλα Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου Π.Ε. Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos