ΒΟΑΚ και αναπτυξιακά έργα ζήτησε ο Περιφερειάρχης
Αρναουτάκης με Τσίπρα στα Χανιά

Την επίσπευση των διαδικασιών στο ΒΟΑΚ για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία, και την προώθηση των αναπτυξιακών έργων της Κρήτης, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη συνάντηση τους στα Χανιά,

και στην σύσκεψη με την συμμετοχή, υπουργών, βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Στο κτίριο της Περιφέρειας στα Χανιά τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής κι άλλα στελέχη της Περιφέρειας.

Μάλιστα μιλώντας για τον ΒΟΑΚ ζήτησε να τρέξουν οι διαδικασίες και να δημοπρατηθούν τα 25 εκατομμύρια που αφορούν την οδική ασφάλεια, ενώ τόνισε ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης και η Περιφέρεια μπορούν να κάνουν το έργο και ότι δεν χρειάζεται να έχει τον συντονισμό και την δημοπράτηση των έργων το Υπουργείο.

Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ Αρναουτάκης ανέφερε ότι στη συνάντηση «συζητήσαμε όλα τα μεγάλα θέματα της Κρήτης, από το Βόρειο Οδικό Άξονα που θα ξεκινά από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, το μεταφορικό ισοδύναμο, από το οποίο θα πρέπει να επωφεληθεί και η Κρήτη, το αεροδρόμιο στο Καστέλι και τα εγγειοβελτιωτικά έργα στο νησί, όπως επίσης και η ενεργειακή αναβάθμιση της Κρήτης με την διασύνδεση της με την ηπειρωτική χώρα.”

Ο Περιφερειάρχης, είπε ότι για όλα τα θέματα πήραμε απαντήσεις, χρειάζεται όμως να υπάρξει συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και έδωσε εντολή ο κ. Πρωθυπουργός στον κ. Πολάκη να συντονίσει όλους για να «τρέξουν» γρηγορότερα και να ξεμπλοκάρουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο κ Αρναουτάκης εκτίμησε ότι, με τη συνάντηση αυτή μπορούν να «τρέξουν» γρηγορότερα τα έργα, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον ΒΟΑΚ λέγοντας ότι “οι διαδικασίες πρέπει να είναι ακόμα γρηγορότερες, είναι στη θετική κατεύθυνση αυτή η πρόταση του Υπουργείου αλλά πρέπει να δημοπρατηθούν τα 25 εκ. ευρώ που αφορούν την οδική ασφάλεια για τον ΒΟΑΚ και τα οποία χρήματα τα έχει του Υπουργείο Υποδομών.

Η θέση η δική μας είναι πάλι η ίδια, ότι, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης , η Περιφέρεια μπορεί να κάνει το έργο και δεν χρειάζεται να έχει το Υπουργείο το συντονισμό και την δημοπράτηση των έργων.”

Για το αεροδρόμιο Καστελίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, εξέφρασε την εκτίμηση , ότι, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν «κλείσει» όλες οι διαδικασίες και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η έγκριση από τη Βουλή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos