Γενική αργία τη Τρίτη (25/1) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Προσπάθεια να περιοριστεί η ανάγκη κίνησης στους δρόμους με την αργία. Photo by Nikolai Lapshin on Pexels.com

Σε γενική αργία τη Τρίτη (25/1) κήρυξε όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της κακοκαιρίας Ελπίς, που έχει ουσιαστικά αποσυντονίσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ιδιαίτερα έχει πληγεί η περιοχή της Αττικής όπου υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους. Ειδικά μετά από την αδυναμία της εταιρίας Αττική οδός να ανταπεξέλθει στα προβλήματα, ανέλαβε ο στρατός.

Η κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και η λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων, αφορά στη Περιφέρεια Αττικής και στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων – τα οποία δύνανται να λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00 – φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Ελπίς», το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν την τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Κατά τα άλλα ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων για την αντιμετώπιση αυτών των έκτακτων συνθηκών.

Μέσω των θυρίδων του gov.gr, θα μπορούν οι δημότες να υποβάλουν τα αιτήματα τους στα Κ.Ε.Π., την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο.

Τελικά και ο Υπουργείο Παιδείας ανέβαλε την τηλεκπαίδευση για τη Τρίτη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos