καλοσώρισμα με φίλεμα
καλοσώρισμα με φίλεμα

Πτήση τσάρτερ της Γερμανικής αεροπορικής εταιρείας  «Air Berlin» με 188 επιβάτες από το Βερολίνο έκανε σήμερα «ποδαρικό» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για την φετινή τουριστική περίοδο. Στο χώρο των αφίξεων του «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο μιας λιτής εκδήλωσης τους πρώτους τουρίστες της σεζόν υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας.

Παράλληλα παραδοσιακά ντυμένοι άνδρες και γυναίκες από την Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων Κρήτης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κώστα Παπουτσάκη κερνούσαν τους Γερμανούς τουρίστες τοπικά γλυκίσματα και ρακί.

Στην εκδήλωση καλωσορίσματος  ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε: «Ξεκινάμε δυναμικά την φετινή τουριστική περίοδο, έχουμε ήδη 20% αύξηση στην πρώτη πτήση από Γερμανία. Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής, ποιοτικός, φιλόξενος προορισμός, κάτι που είναι γνωστό και αποδεκτό από όλους. Αυτό το μήνυμα εισπράττουμε άλλωστε και από τις εκθέσεις τουρισμού που συμμετέχουμε ως Περιφέρεια στο εξωτερικό. Τα μηνύματα για τις φετινές αφίξεις είναι πάρα πολύ θετικά. Όλοι οι φορείς τουρισμού κάτω απο την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Κρήτης εργαζόμαστε από κοινού για την καλύτερη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος στο εξωτερικό. Μάλιστα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς επιχειρούμε  για τη μεγαλύτερη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου».

Από την πλευρά του ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη πρώτη άφιξη από το εξωτερικό, από το Βερολίνο, οι Γερμανοί ανοίγουν τη σεζόν όπως και αναμένεται να την κλείσουν. Η Γερμανία είναι η μεγάλη μας αγορά και τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, και φέτος μπορεί να κινηθεί ακόμα και στο +50% σε σχέση με πέρυσι. Σήμερα έχουμε την άφιξη του πρώτου αεροπλάνου που είχε πληρότητα 100% , το αναμέναμε με 160 επιβάτες και έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με 188, που σημαίνει ότι στη πρώτη πτήση είχαμε αύξηση 20%».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos