σπηλιά
σπηλιά

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας  (Δ.Ο.Κ.Α.Σ) και ο Δήμος Σητείας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Γεωπάρκο Σητείας, Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Μοχλός ανάπτυξης  της τοπικής οικονομίας και του εναλλακτικού τουρισμού.

Παραδείγματα από άλλα Ελληνικά & Παγκόσμια Γεωπάρκα».

Η ημερίδα,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26  Φεβρουαρίου 2016 στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας με ώρα έναρξης 15:30.

Από το περασμένο Σεπτέμβρη, το Φυσικό Πάρκο της Σητείας εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Μετά από αυτή την  μεγάλη επιτυχία και την αναγνώριση της σπάνιας Γεωκληρονομιάς της Σητείας από την UNESCO, έχουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τον κόσμο, αφενός για το τι είναι τελικά το Γεωπάρκο, αλλά και ποιες οι προοπτικές για μια αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

το φαράγγι του Ρίχτη στα έξω Μουλιανά
το φαράγγι του Ρίχτη στα έξω Μουλιανά

Θα παραβρεθούν και θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους εκπρόσωποι από τα Γεωπάρκα της Ελλάδας και του εξωτερικού, που θα μας μεταφέρουν την εμπειρία της λειτουργίας και της οργάνωσης των δικών τους Γεωπάρκων, και πως οι περιοχές αυτές αναπτύχθηκαν μετά την ένταξη τους στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Σας καλούμε να παραβρεθείτε σε αυτή την ημερίδα προκειμένου να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για το μέλλον του Γεωπάρκου της Σητείας.

Για τον Ο.Α.Σ.  Α.Α.Ε.  Ο.Τ.Α.

Πατεράκης Θεόδωρος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos