διήμερο δράσεων
διήμερο δράσεων

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Σητείας, συνδιοργανώνουν διήμερο Γεω – δράσεων στο Γεωπάρκο της Σητείας στις 1 και 2 Αυγούστου.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου στο Καρύδι  σπηλαιολογικές εξερευνήσεις…..  και παιχνίδια στο βράχο από τις 04.00 μ.μ. μέχρι στις 09.00 το βράδυ … που αρχίζει το γλέντι του πολιτιστικού συλλόγου Καρυδίου,   στην αυλή του σχολείου.

Την Κυριακή το πρωί ξαναβρισκόμαστε στα αναρριχητικά πεδία της Κάτω Ζάκρου στην είσοδο στο  Φαράγγι των Νεκρών στις 11.00 π.μ. για αναρρίχηση και δράσεις στο βράχο, ….μέχρι αργά το βράδυ.

Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προβολής και ανάδειξης του Γεωπάρκου Σητείας και τις δυνατότητες που έχει η περιοχή μας για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως αυτή του Γεωτουρισμού. Επίσης πάντα στο ίδιο πλαίσιο και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προγραμματίζουμε διημερίδα στα μέσα του φθινοπώρου, με θέμα τον Γεωτουρισμό  και την τοπική ανάπτυξη, μέσα από την λειτουργία του Γεωπάρκου της Σητείας.

Καρύδι Σάββατο 1 Αυγούστου

15.00 Συγκέντρωση στο Κέντρο Ενημέρωσης και Φιλοξενίας του Γεωπάρκου Σητείας

Ομάδες δραστηριοτήτων  α) παιχνίδια στο βράχο

β) σπηλαιολογία

γ ) πεζοπορία σε γεώτοπους

δ) παιδικές,  εκπαιδευτικές

δραστηριότητες Γεωπάρκου

Κάτω Ζάκρο στις 2 Αυγούστου

09.00 Συγκέντρωση στο  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Γεωπάρκου Σητείας στη Ζάκρο

Οργάνωση ομάδων δραστηριοτήτων

Όσοι επιλέξουν την ομάδα της πεζοπορίας θα ξεκινήσει η πεζοπορία από την πηγή της Ζάκρου ακλουθώντας το μονοπάτι Ε4  για την Κάτω Ζάκρο

Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν για την Κάτω Ζάκρο με σημείο συνάντησης τα αναρριχητικά πεδία του Γεωπάρκου στην έξοδο του Φαραγγιού.

Θα γίνουν δύο ομάδες για αναρρίχηση και παιχνίδια στο βράχο

Πληροφορίες:

Δ.Ο.Κ.Α.Σ.: 2843023775    6973211051 Περάκης Βαγγέλης

Φ.0Ρ.Σ.Σ.:  Δασκαλάκης Γιάννης 6974997414                                                                      & Καπετανάκης Παύλος 6977663605

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos