Γεω – δράσεις του Γεωπάρκου της Σητείας
κατάβαση του καταρράχτη του Ρίχτη

Την Κυριακή, 7 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Γεω – δράσεις του Γεωπάρκου της Σητείας» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων 2016, που διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ) και η Επιτροπή Διαχείρισης Γεωπάρκου Σητείας.

Η αυλαία των εκδηλώσεων,  έκλεισε με την δράση  που συνδιοργανώθηκε με τον Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Σητείας και την ΕΔΕΑΚ.

Στην δράση συμμετείχαν πάνω από 45 συμπολίτες μας , οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας .

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, πεζοπορία στο όμορφο φαράγγι του Ρίχτη και κατάβαση με σχοινιά (Rappelling), στον ομώνυμο καταρράχτη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το νερό και το βράχο και να διαπιστώσουν ότι  όλοι μπορούν, με σεβασμό πάνω από όλα στο τοπίο και με ασφάλεια, να απολαύσουμε την φύση και τις δυνατότητες που μας δίνει για εναλλακτικές δραστηριότητες.

Βασικός στόχος των δραστηριοτήτων για το 2016, ήταν να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας για την ανάπτυξη τόσο των παραδοσιακών μορφών, όσο και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως αυτή του Γεωτουρισμού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ορειβατικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Σητείας και  ιδιαίτερα τον πρόεδρο του, Γιάννη Δασκαλάκη, για την έμπρακτη στήριξη του Γεωπάρκου της Σητείας, την ΕΔΕΑΚ και όλους όσους στήριξαν όλες τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από τον Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ) και την Επιτροπή Διαχείρισης Γεωπάρκου Σητείας Γεωπάρκο της Σητείας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων 2016.

Οι εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της Σητείας, δεν σταματούν εδώ και στο επόμενο διάστημα θα γίνουν κυρίως ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα που είναι στα όρια του Γεωπάρκου, αλλά και με φορείς του Δήμου, με στόχο την προβολή και περεταίρω στήριξη του Γεωπάρκου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos