Γιάννης Πλακιωτάκης ομιλία στον Άγιο Νικόλαο
ο Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την ομιλία του

Στον Άγιο Νικόλαο, μίλησε το βράδυ του Σαββάτου, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Όλη η ομιλία:

Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Σας ευχαριστώ για τη διαχρονική στήριξή σας.

Η σχέση που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια είναι μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πραγματικά με συγκινεί.

Είναι μια σχέση αληθινή που στηρίζεται στην ειλικρίνεια και την συνέπεια.

Για το λόγο αυτό, το χρέος μου απέναντί σας φίλες και φίλοι είναι βαρύ και η υποχρέωση πολύ μεγάλη.

Πέρασαν δυο χρόνια από τότε που για ακόμη μια φορά αποφασίσατε, ότι αξίζω για να σας εκπροσωπώ στο ελληνικό κοινοβούλιο και με τη στήριξη και την ψήφο σας με επανεκλέξατε βουλευτή.

Στο διάστημα αυτό αγαπητοί συμπατριώτες, έγιναν πολλά και εγώ έπραξα ακόμη περισσότερα για την ιδιαίτερη πατρίδα μας το Λασίθι, αλλά και για το καλό όλων εσάς.

Για το λόγο αυτό, έχω ξεκινήσει ένα οδοιπορικό για να επικοινωνήσω και πάλι μαζί σας και να σας κάνω ένα σύντομο απολογισμό της δράσης μου.

Να σας ενημερώσω για τα τεκταινόμενα στη πολιτική μας ζωή, αλλά πρωτίστως να συνομιλήσω μαζί σας και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Φίλες και φίλοι,

Πριν αναφερθώ στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις θα ήθελα να αναφερθώ στη δράση μου, αλλά και σε κάποια τοπικά θέματα που έπειτα από δικές μου παρεμβάσεις αναδείχτηκαν και πήραν την άγουσα προς την επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα:

Στα τέλη Γενάρη του 2016, συγκάλεσα μια σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων του Νομού μας. Είχα μια χρήσιμη συνάντηση μαζί τους και ενημερώθηκα για τα προβλήματά τους, τα οποία στη συνέχεια ανέδειξα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τα ζητήματα αυτά επίσης, τα ανέδειξα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και  πολλά από αυτά πέτυχα να συμπεριληφθούν στη δέσμη προτάσεων που  περιλαμβάνει το αγροτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που ανακοίνωσε προχθές ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα :

Προτρέπουμε και στηρίζουμε τη σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών ανά προϊόν, όπως προβλέπει το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιβάλλουν οι συνθήκες της αγοράς. Στόχος είναι να δουν όλοι τα οφέλη της εμπορικής συγκέντρωσης και της μείωσης των εξόδων.

Ο συνεταιριστικός νόμος που ψηφίστηκε , θα καταργηθεί και οι ενώσεις θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις ιδιαιτερότητες του συνεργατισμού.

Ενεργοποιούμε αμέσως όλα τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν σε επενδύσεις ιδιωτών, αγροτών και συνεταιρισμών και συμβάλλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων μέσω της αγροτικής εκπαίδευσης και καινοτομίας.

Διασφαλίζουμε εγγυητικά κεφάλαια, δανειοδότηση και επαρκή χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα. Για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε με ελληνικές και διεθνείς τράπεζες και οργανισμούς για εγγυήσεις, χρηματοδότηση, νέα δάνεια και επενδύσεις στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα, συνεχίζουμε και επαυξάνουμε τη λειτουργία της κάρτας του αγρότη.

Προωθούμε την παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στην υπηρεσία του αγρότη για την κάλυψη των ζημιών στους παραγωγούς, ειδικά τις ζημιές που προέρχονται από τις κλιματικές αλλαγές, συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ.

Επιταχύνουμε και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία καθορισμού χρήσεων γης ανά περιοχή. Προβλέπουμε την αξιοποίηση των γεωργικών αποβλήτων και υπολειμμάτων, είτε για ενέργεια, είτε για περαιτέρω αξιοποίηση.

Συνδέουμε την αγροτική παραγωγή με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως τον τουρισμό και την εστίαση, τη βιομηχανία καλλυντικών και φαρμακευτικών φυτών, τη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία τροφίμων.

Η Ν.Δ  δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ελληνική ορεινή κτηνοτροφία αιγοπροβάτων όπου έχουμε στρατηγικό πλεονέκτημα στο γάλα, στη φέτα και στο κρέας. Αξιοποιούμε τις δυνατότητες ανάπτυξης πιστοποιημένων προϊόντων με βάση το αίγειο γάλα. Καταθέτοντας, παράλληλα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της βιωσιμότητας του κλάδου και της αειφορίας.

Καθιερώνουμε τακτικό, δομημένο διάλογο της Κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών κατά προϊόν. Η συμμετοχή όλης της παραγωγικής αλυσίδας στο ίδιο τραπέζι (έμποροι, μεταποιητές, παραγωγοί κλπ.) θα δημιουργήσει συνέργειες, συμφωνίες, κοινούς τρόπους εμπορίας και επιχειρηματικά – επενδυτικά σχήματα, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του κάθε στρατηγικού προϊόντος.

Δημιουργούμε Εθνικό Αγροτικό Επιμελητήριο κατά τα πρότυπα της Γαλλίας.  Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι να αναλάβει το θεσμικό ρόλο της εκπροσώπησης των παραγωγών. Θα συνδιαλέγεται για όλα τα θέματα που αφορούν τους αγρότες με την κρατική Αρχή. Σταματά, λοιπόν, οριστικά το φαινόμενο της άναρχης διαβούλευσης της Κυβέρνησης με τα εκάστοτε “μπλόκα αγροτών”.

φίλες και φίλοι

Σε ό,τι αφορά στη μείωση του κόστους παραγωγής, η ΝΔ  δεσμεύεται ότι θα επαναφέρει τον Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.

Κατάργηση  του φόρου στο κρασί.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια.

Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, άρα και των αγροτικών, από το 29% στο 20%.

Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Τι θέσεις αυτές και πολλές άλλες ακόμη, είχα τη χαρά να τις παρουσιάσω στους συμπατριώτες μας αγρότες στις αρχές Νοεμβρίου 2016, όταν επισκέφτηκα το Νομό μας μαζί με κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ..

Στις αρχές Ιουλίου 2016 εξέφρασα τη πλήρη αντίθεσή μου στην απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να καταργήσει τα άμισθα Υποθηκοφυλακεία Σητείας, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Τζερμιάδου. Παράλληλα, στάθηκα αλληλέγγυος στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των εν λόγω περιοχών για ακύρωση της ανωτέρω απόφασης, και στήριξα τις δράσεις των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τον περασμένο Αύγουστο ήμουν από του πρώτους Βουλευτές της Κρήτης που όρθωσα το ανάστημά μου απέναντι στα ύπουλα και υπόγεια σχέδια του κ. Μουζάλα που ήθελε να γεμίσει τη Κρήτη με μετανάστες. Θυμάστε όλοι τη συμπεριφορά του Υπουργού που ως διαχειριστής κρατικής ΜΚΟ θεωρούσε τους Κρητικούς ως δουλικούς υποτελείς του, που έπρεπε να εκτελέσουμε τις εντολές του και να δεχτούμε μετανάστες στο νησί μας. Δεν σας κρύβω, ότι η συμπεριφορά αυτή με εξόργισε, με αποτέλεσμα να έρθω σε δημόσια ευθεία αντιπαράθεση με τον κ. Μουζάλα, και έπειτα από τις καυστικές δηλώσεις μου και τις εμπεριστατωμένες θέσεις μου για το θέμα, να τον αναγκάσω να αναδιπλωθεί.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου μέσω ερώτησής μου στο Κοινοβούλιο άσκησα πίεση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου για την έλλειψη αρδευτικού δικτύου που καθιστούσε μη αξιοποιήσιμη τη λιμνοδεξαμενή του Αγ. Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ το έργο έχει ολοκληρωθεί από το Δεκέμβριο του 2012. Η παρέμβασή μου αυτή φίλες και φίλοι, έπιασε τόπο και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Συγκεκριμένα, μετά την παρέμβασή μου, ο Υπουργός εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους και έτσι ώστε, η άρδευση του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου να θεωρείται πια θέμα χρόνου.

Τον Ιούλιο του 2016 με ερώτηση μου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζήτησα το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση των φυλακών στις Κουρούνες ενώ έκρουσα τον κώδωνα του κίνδυνου για τους τοπικούς υπεργολάβους και τους επαγγελματίες της περιοχής που κινδυνεύουν με πτώχευση.  Το μόνο που ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι, ότι η αποπεράτωση του νέου Καταστήματος Κράτησης Λασιθίου εξακολουθεί να παραμένει στους στόχους της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και για το λόγο αυτό, αναζητούνται πόροι για την αποπεράτωσή του.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 με αναφορά μου στη Βουλή έθεσα ξανά το θέμα της Παραχώρηση των κτιρίων του ΕΟΜΜΕΧ και του Φρουραρχείου Αγίου Νικολάου. Θέμα για το οποίο ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ είχε συμφωνήσει κατ’ αρχήν και ουσιαστικά είχε δεσμευτεί για θετική εισήγηση επί του θέματος στο Δ.Σ όμως  ακολουθώντας και υλοποιώντας την κομματική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ότι για την επίτευξη της βέλτιστης αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ και εξαιτίας της χαμηλής  οικονομικής αξίας προσφοράς του Δήμου Αγίου Νικολάου δεν μπορεί να υλοποιηθεί η παραχώρηση των κτιρίων.

Φίλες και φίλοι συμπατριώτες,

Οι δράσεις μου είναι αναρίθμητες. Όλο αυτό το διάστημα έχω αναλάβει και πολλές ακόμη πρωτοβουλίες όπως τις παρεμβάσεις μου για:

Για τις δυσλειτουργίες ως προς τη λειτουργία των αναψυκτηρίων – κυλικείων εντός των αρχαιολογικών χώρων στο  Ψυχρό, τη Σπιναλόγκα, τη Λατώ, τη Ζάκρο και τη Γουρνιά καθώς, και την αλόγιστη και άνευ προηγουμένου αύξηση του εισιτηρίου εισόδου στη νήσο Σπιναλόγκα.

Την ανάγκη αναβάθμισης της Ανωτάτης Τουριστικής Σχολής  Εκπαίδευσης που λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο. Η προσπάθεια για αναβάθμιση της ΑΣΤΕ με σύγχρονα προγράμματα στην τουριστική εκπαίδευση  και ισότιμη μεταχείριση με τα ΤΕΙ με βρίσκει πάντα ένθερμο  υποστηρικτή  της .

Το Διαλυνάκειο Νοσοκομείο είναι δυνατόν ο κ. Πολάκης να έχει ανακοινώσει τον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου Νεάπολης που θα λειτουργεί και ως Κέντρο Αποκατάστασης  και τεσσερισήμισι μήνες μετά να μην έχει προωθηθεί ώστε να  υπογραφεί το ΠΔ . Πόσο διάστημα μήνες ή χρόνια  θα χρειαστεί δηλαδή μέχρι την προκήρυξη υλοποίησης του έργου ?

Επιπλέον, έχω διευθετήσει θέματα τοπικών φορέων του νομού μας για τα οποία θα μπορούσα να σας μιλάω για πολύ ώρα ακόμη.

Το σημαντικό και το κρίσιμο για εμένα αγαπητοί συμπατριώτες είναι ότι οι δράσεις μου αυτές, έχουν απτό αποτέλεσμα.

Είναι μετρήσιμες και το όφελός τους καταλήγει σε όλους εσάς. Βελτιώνει τη ζωή σας και αναβαθμίζει τον τόπο μας.

Το γεγονός αυτό, με χαροποιεί ιδιαίτερα και νιώθω ικανοποίηση όταν με τη στάση και τη συμπεριφορά σας μου το ανταποδίδετε και εσείς.

Η συμμετοχή σας στην αποψινή εκδήλωση δηλώνει του λόγου το αληθές και σας ευχαριστώ από καρδιάς για ακόμη μια φορά για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μου.

Γιάννης Πλακιωτάκης ομιλία στον Άγιο Νικόλαο
ο Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την ομιλία του

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,

Αγαπητοί συμπατριώτες.

Η σημερινή μας συνάντηση διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Η κατάσταση στη χώρα είναι και πάλι εκτός ελέγχου.

Δυστυχώς για εμάς, οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν και επαληθεύονται καθημερινά.

Παρά τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τα σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα που πέτυχε η κυβέρνησή μας το 2014, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας βρίσκεται σε εκτροχιασμό.

Η ανατροπή της κυβέρνησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα σταμάτησε την ανοδική πορεία της χώρας και της στέρεψε την ελπίδα και την προοπτική για το αύριο.

Ο ερχομός του κ. Τσίπρα στην εξουσία το μόνο που μας έφερε ήταν αριστερίστικους πειραματισμούς, πολιτικές αστοχίες, αβεβαιότητα, ανασφάλεια και την ταπεινωτική συμφωνία του 3ου μνημονίου του 2015.

Αν δεν είχε πέσει η κυβέρνησή μας φίλες και φίλοι, δεν θα χρειαζόμασταν σημαντικά πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

Δεν θα χρειάζονταν νέο μνημόνιο με νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών.

Διότι οι επιτυχίες της πολιτικής  μας με την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων, είχε αρχίσει να μεγεθύνει την οικονομίας μας και γι’ αυτό άλλωστε, είχαμε αρχίσει τις ελαφρύνσεις προς τους πολίτες.

Δυστυχώς, παρά την 7ετή μέγγενη των μνημονίων και της επιτήρησης των δανειστών, τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η κατάσταση της χώρας είναι και πάλι σε οριακό σημείο.

Το πάθημα του καλοκαιριού του 2015 δεν έγινε μάθημα στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Συνεχίζει την ίδια καταστροφική τακτική και οδεύει την χώρα στα βράχια.

Το προηγούμενο διάστημα, αφού δεν έκανε τίποτα για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα της διαπραγμάτευσης και καθυστέρησε υπερβολικά την διαδικασία αξιολόγησης, ανέλαβε μονομερείς πρωτοβουλίες και προχώρησε στην  παραχώρηση ενός φιλοδωρήματος στους συνταξιούχους για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Παράλληλα, στοχοποίησε το ΔΝΤ χωρίς κανένα λόγο και αιτία και ουσιαστικά τίναξε την διαπραγμάτευση στον αέρα.

Ο κ. Τσίπρας, αντί να συμμαχήσει με το ΔΝΤ που μιλά εδώ και καιρό για την χαλάρωση του προγράμματος και την επίτευξη χαμηλότερων πλεονασμάτων για να υπάρξει ανάπτυξη, ακολούθησε μια αδιέξοδη και κυκλοθυμική πολιτική που επιδείνωσε την θέση της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, πήγε στο Βερολίνο και εκλιπαρούσε την κα. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε για να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και να κλείσει η αξιολόγηση.

Φίλες και φίλοι,

Όπως καταλαβαίνετε αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Η χώρα μας, χάριν στην ανεύθυνη πολιτική του κ. Τσίπρα, έχει απολέσει την αξιοπιστία και το κύρος της. Κανείς πλέον δεν μας παίρνει στα σοβαρά.

Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ασφυξία και η χώρα κινδυνεύει να σκάσει στον αέρα, ο κ. Τσίπρας στήνει ένα σκηνικό εκλογών.

Αθετεί τους όρους της συμφωνίας, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δανειστές και παράλληλα ξύνει τον πάτο των δημόσιων ταμείων μήπως και βρει τίποτα ψίχουλα για να μοιράσει στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

Τα στελέχη του δε, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα σαν να γνωρίζουν το τι θα επακολουθήσει.

Ο κ. Τσίπρας για ακόμη μια φορά φίλες και φίλοι, έχει άγνοια κινδύνου και υπονομεύει το μέλλον της χώρας.

Πολλά στελέχη του, αλλά και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει και πλάθουν σενάρια για δημοψήφισμα και εθελουσία έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ, αλλά ακόμη και για εκλογές με δίλημμα την υπογραφή 4ου μνημονίου ή την χρεωκοπία.

Η κατάσταση αυτή φίλες και φίλοι εκτός από τραγική είναι και επικίνδυνη για την χώρα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια του κ. Τσίπρα.

Εδώ παίζεται το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Εδώ διακυβεύεται η τύχη της χώρας μας.

Πρέπει να αποχωρήσει τάχιστα ο κ. Τσίπρας από την διακυβέρνηση της χώρας και να αναλάβει τα ηνία του τόπου η Νέα Δημοκρατία.

Η παράταξη που πάντα σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, έβαζε πλάτη και έβγαζε τη χώρα στο ξέφωτο.

Πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά φίλες και φίλοι, ώστε να έρθει η παράταξή μας στην εξουσία, διότι διαθέτουμε εμπειρία, όραμα και συγκεκριμένο πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Όπως γνωρίζετε ο πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ένα κοστολογημένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.

Ένα πρόγραμμα που θα βασίζετε στη μείωση φόρων, την περικοπή δαπανών και τα μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί τον οδικό άξονα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να εξέλθει η χώρα από τα μνημόνια και να επιστρέψει στην ομαλότητα.

Φίλες και φίλοι,

Η χώρα θέλει ένα νέο μίγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες από την απίστευτη φοροεπιδρομή που τους έχει πλήξει.

Χρειάζεται μια νέα αναπτυξιακή πολιτική που θα φέρει επενδύσεις και θα αυξήσει το εισόδημα των πολιτών.

Πρέπει να αλλάξουμε το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα της χώρας.

Πρέπει να επανακτήσουμε το κύρος και την αξιοπιστία μας.

Πρέπει να επαναφέρουμε την οικονομική και επιχειρηματική ασφάλεια στον οικονομικό στίβο της χώρας.

Είναι ανάγκη οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και κυρίως οι νέοι μας, να ξαναβρούν ένα παράθυρο ευκαιρίας στην Ελλάδα μας και όχι στο εξωτερικό.

Είναι χρέος όλων μας, να γιατρέψουμε τις παθογένειες, τις δομικές αρτηριοσκληρώσεις της ελληνικής οικονομίας και τα πολιτικά λάθη των λαϊκιστικών δυνάμεων του παρελθόντος και να εμπεδώσουμε ένα κλίμα οικονομικής σταθερότητας και σιγουριάς.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις και της απειλές της χώρας, και μέσω ενός νέου οράματος και μιας νέας εθνικής στρατηγικής, να οδηγήσουμε τη χώρα συντεταγμένα και ενωμένα στη νέα εποχή.

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,

Η σημερινή μίζερη κατάσταση δεν αξίζει στην πατρίδα μας και πολύ περισσότερο σε όλους εμάς.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει για πολύ ακόμη, απλός παρατηρητής στις κοσμογονικές εξελίξεις που συντελούνται γύρω μας.

Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Σε μια αλλαγή που θα επαναφέρει την Ελλάδα και τους Έλληνες στη θέση που τους αξίζει.

Μια αλλαγή που θα καταστήσει και πάλι την Ελλάδα σημαντικό παίκτη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και θα της δώσει τη δυνατότητα να διαδραματίσει το ρόλο που της αξίζει.

Αυτή η πολιτική αλλαγή φίλες και φίλοι συναγωνιστές, δεν μπορεί να επιτελεστεί χωρίς τη Νέα Δημοκρατία.

Για να γίνει η πολιτική αλλαγή στη χώρα μας, θέλει δουλειά πολύ και κυρίως, χρειάζονται άνθρωποι με εμπειρία και με διεθνές κύρος και αξιοπιστία.

Πρέπει άμεσα λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλάβουν την ηγεσία της χώρας, ώστε να κάνουν πράξη τη συμφωνία αλήθειας.

Μια συμφωνία που είναι ικανή να αλλάξει τη μοίρα όλων μας.

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,

Όπως προανέφερα, η ανόρθωση και η ανάκαμψη της χώρας, δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί αν δεν προβούμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τομές της ελληνικής οικονομίας.

Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει στις αναγκαίες ιδιωτικοποιήσεις και θα στηρίξει τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Τα ζωντανά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας μας δηλαδή, που πάντα πρωταγωνιστούσαν σε όλες τις εκσυγχρονιστικές αλλαγές και ανακατατάξεις αυτού του τόπου.

Μόνο αν ξανά δουλέψει η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μειωθεί η ανεργία.

Μόνο με ανάπτυξη θα δημιουργηθεί επιπλέον κοινωνικό εισόδημα για να πάρουν ανάσα τα ασφαλιστικά ταμεία μας και μέσω της είσπραξης νέων ασφαλιστικών εισφορών, να εξασφαλιστούν οι συντάξεις όλων μας.

Μόνο αν πέσει χρήμα στην αγορά θα βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του κράτους μας και θα αναβαθμίσουμε την παιδεία και την υγεία μας.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία:

θα φέρει ένα νέο αναπτυξιακό νόμο,

θα διαμορφώσει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και

θα αναμορφώσει τη λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος για να τονωθεί η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, Θα προχωρήσουμε στην αναμόρφωση του κράτους για να αντιμετωπιστούν οι γραφειοκρατικές του αδυναμίες, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό και πιο αποδοτικό.

Δεν είναι δυνατό φίλες και φίλοι, ο Σεΐχης του Κατάρ να επιδιώκει να υλοποιήσει μια τεράστια επένδυση στα Επτάνησα και να σκοντάφτει δύο χρόνια τώρα στα γραφειοκρατικά γρανάζια της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Είναι αδύνατο την στιγμή που η αγορά έχει στεγνώσει από χρήμα, επενδύσεις όπως του Ελληνικού, της COSCO και των περιφερειακών αεροδρομίων να έχουν βαλτώσει και ο επενδυτής της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική να διώκεται.

Η συμπεριφορά αυτή φίλες και φίλοι, εκτός από ανικανότητα, υποδηλώνει δόλο και υπονόμευση της πορείας της χώρας.

Παράλληλα φίλες και φίλοι,

θα προχωρήσουμε στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και της φορολογίας, έτσι ώστε οι νέοι επενδυτές να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δώσουμε νέες ευκαιρίες στο ανεκτίμητης αξίας δυναμικό των νέων ανθρώπων και θα επενδύσουμε στην παιδεία, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.

Βασική μας επιδίωξη είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, προσελκύοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Επιθυμούμε να ανακόψουμε τη διαφυγή των νέων επιστημόνων και καθηγητών μας στο εξωτερικό και να τους δώσουμε επαγγελματική προοπτική στο τόπο μας, και είμαι βέβαιος ότι θα το καταφέρουμε.

Παράλληλα, φίλες και φίλοι συναγωνιστές, θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους κοινωνικά αδυνάτους.

Η επιδίωξή μας άλλωστε, για τη μείωση της φορολογίας και τη χαλάρωση των δημοσιονομικών μας στόχων σε σχέση με το ύψος του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος και την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, αυτή τη στόχευση έχει. Επιδιώκει την οικονομική ανακούφιση των κοινωνικών αδυνάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα προχωρήσουμε στη θέσπιση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τα κόκκινα δάνεια.

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές, μόνο με την υιοθέτηση τέτοιων δράσεων και πρωτοβουλιών θα μπορέσει η πατρίδα μας να ορθοποδήσει και να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Γι’ αυτό σας καλώ να στηρίξετε τις πολιτικές μας επιλογές και δράσεις.

Σας καλώ να σταθείτε αρωγοί στη προσπάθεια όλων εμάς που αποτελούμε την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και να γίνεται κοινωνοί του κοινού μας οράματος.

Της σωτηρίας και ανάταξης της πατρίδας μας.

Σας καλώ να σταθείτε δίπλα μας, όπως έχετε πράξει σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της παράταξης και της χώρας μας.

Σας ευχαριστώ και καλή δύναμη στους κοινούς μας αγώνες.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos