Γιάννη Τζανιδάκη αποκαλυπτήρια προτομής
τελέστηκε επιμνημόσυνη δέησή από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου έγιναν τα αποκαλυπτήρια

Σε κλίμα συγκίνησης στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου εκπρόσωποι της Εκκλησίας, Πολιτικών-Στρατιωτικών Αρχών, Περιφέρειας, Δήμων, φορέων και πλήθους κόσμου τίμησαν την μνήμη του ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιο

και έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην πλατεία του χωριού. Στέφανο στην μνήμη του Κρητικού ήρωα που έχασε την ζωή του στην εκτέλεση του καθήκοντος κατέθεσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, εκπρόσωποι αποστράτων-εφέδρων Αξιωματικών, ενώ με συγκίνηση μίλησαν εκπρόσωπος της οικογένειας Τζανιδάκη, και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος και παρέδωσε την Ελληνική σημαία στην οικογένεια του πεσόντα ήρωα για την Πατρίδα.

Γιάννη Τζανιδάκη αποκαλυπτήρια προτομής
Γιάννη Τζανιδάκη αποκαλυπτήρια προτομής

«Τιμούμε την μνήμη του ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη που έχασε την ζωή του πριν ένα χρόνο στην εκτέλεση του καθήκοντος για την Πατρίδα. Αιώνια η μνήμη του, όπως αιώνια να είναι η μνήμη όλων που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα με τελευταίο θύμα τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο» δήλωσε πριν λίγο στα ΜΜΕ στην Ελεύθερνα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Γιάννης Τζανιδάκης έχασε τη ζωή του όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε έπεσε και συνετρίβη, μαζί με όλους τους επιβαίνοντες στις 19/4/2017,

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης καταγόταν από την Ελεύθερνα του Ρεθύμνου

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.

 

Ως ταξίαρχος, ο Ιωάννης Τζανιδάκης είχε υπηρετήσει ως διοικητής στην 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον κλάδο Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

Το Μάρτιο του 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos