για Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας

Σήμερα Δευτέρα 3/8 αρχίζει το 2ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας-Ιεράπετρα – Αύγουστος 2020, οργανωμένο από το BIC of Crete. Μετά από πολλή σκέψη εξαιτίας της δύσκολης παγκόσμιας συγκυρίας η οποία προκάλεσε πολλές ακυρώσεις συμμετοχών, αποφασίστηκε η υλοποίησή του, τηρουμένων των μέτρων προστασίας δημόσιας υγείας και των οδηγιών για την αποφυγή διασποράς του COVID-19.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους η συμμετοχή έγινε εφικτή, να παρακολουθήσουν πρόγραμμα διάρκειας 14 ημερών με  εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας επιπέδου Β1 και Γ1, μαθήματα παραδοσιακών χορών και επίσης φυσιολατρικές ως επί το πλείστον δράσεις.

Για την πρώτη εβδομάδα εκτός από τα μαθήματα  είναι προγραμματισμένες 2 δράσεις.

Την Τετάρτη 5/8 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε θερμοκήπια καλλιέργειας λουλουδιών και οπωροκηπευτικών, σε αγροτικό συνεταιρισμό και στο φράγμα των Μπραμιανών προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν μια γεύση της διαδικασίας αγροτικής καλλιέργειας. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας. Συνοδός θα είναι ο γραμματέας του Συλλόγου κος Μιχάλης Βιαννιτάκης.

Την Κυριακή θα υλοποιηθεί η δεύτερη δράση. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα επισκεφτούν την Ανατολή. Με συνοδό τον κο Γιάννη Παπαδάτο, Επίκουρο Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ θα πεζοπορήσουν από το χωριό προς την αρχαιολογική περιοχή του Γαϊδουροφά και θα ξεναγηθούν από τον ίδιο. Στην επιστροφή θα επισκεφτούν το εργαστήριο βοτανολογίας ALTHEA του κου Στέφανου Καραχάλιου, ο οποίος θα τους παρουσιάσει λεπτομέρειες και μυστικά των ενδημικών βοτάνων. Η δράση αναμένεται να κλείσει στο σχολείο της Ανατολής όπου ο Πολιτιστικός-Φυσιολατρικός Σύλλογος του χωριού διατηρεί έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας και ταξιδεύει το κοινό σε μια ζωή εντελώς διαφορετική από τη σύγχρονη.

B.I.C. Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos