Απελευθερώνοντας ένα γεράκι

Δημήτρης Ψαράς

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ παρακαλεί τους κρητικούς πολίτες να είναι ενεργοί στην προστασία των αγρίων πουλιών τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στο νησί μας εξαντλημένα από τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου με συνέπεια να είναι ευάλωτα σε πυροβολισμούς αιχμαλωσίες και άλλες αναξιοπρεπείς ενέργειες.

Αυτό συμβαίνει γιατί η ζημία που προκλήθηκε στο οικοσύστημα της Πελοποννήσου είχε σαν αποτέλεσμα αρκετά πουλιά να ψάξουν καταύγιο αλλού μεταξύ αυτών και στο νησί μας όπως και τα μεταναστευτικά πουλιά που συνήθιζαν να ξεκουράζονται στην Πελοπόννησο να μην μπορούν πλέον να το πράξουν και να καταφθάνουν στο νησί μας με υψηλό στάδιο αφυδάτωσης και εξάντλησης.
 
Σε μια μέρα έχουν βρεθεί στην περιοχή της Μεσσαράς πεσμένα στο έδαφος με πλήρη εξάντληση 2 γεράκια σπάνια που έρχονται από την Βόρεια Ευρώπη με προορισμό την Αφρική.
Οι πολίτες πρέπει εάν το επιθυμούν να δώσουν με μια σύριγγα αρκετό νερό και καθόλου φαί και εν συνεχεία να επικοινωνήσουν με τα δασαρχεία της περιοχής τους θηροφύλακες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης 2810393266 η με εμένα στο 6946267565.
 
Οι φτερωτοί επισκέπτες μας ελπίζουν στη Κρητική Φιλοξενία.
 
Ψαρράς Δημήτρης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos