ΚατολίσθησηΤελικά, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ώρα που έπεσαν τα πρώτα χώματα και οι πέτρες μέσα στο οδόστρωμα 2 χλμ. περίπου έξω από τον Αγιο Νικόλαο, πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη στην Περιφέρεια Κρήτης, ο διαγωνισμός, ο οποίος ανέδειξε προσωρινό μειδότη την ΤΕΜΕΡ ΑΤΕ.
Χρόνος ολοκλήρωσης του έργου, 2 μήνες από την εγκατάσταση του αναδόχου.
Με αφορμή τη δίχρονη επέτειο της κατολίσθησης ο ουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης απέστειλε ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ για την αποκατάσταση του εθνικού οδικού δικτύου στον ¶γιο Νικόλαο, καταγγέλλοτας όλη την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της ανατολικής Κρήτης.
 
Ο κ. Καρχιμάκης επισημαίνει ότι για δύο ολόκληρα χρόνια – και παρά τις όποιες εκκλήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία – το έργο κόστους 300.000 ευρώ εξακολουθεί να εκκρεμεί.
 
Ενώ καλεί τους υπεύθυνους να απαντήσουν, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, πότε ακριβώς σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν. Ζητά να του εξηγήσουν τους λόγους ης συνεχιζόμενης, όπως ισχυρίζεται, αδιαφορίας.
 
Αν πρόκειται «για μία γενικότερη πολιτική υπονόμευσης του Νομού; Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσονται και οι πρόσφατες ενέργειες στελεχών της Κυβέρνησής σας με σκοπό την υπονόμευση των μεγάλων έργων τουριστικής ανάπτυξης, που από την προηγούμενη Κυβέρνηση έχουν δρομολογηθεί στην Ανατολική Κρήτη»;
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos