Μπρας, Χαριτάκης, Ζερβός,
Μπρας, Χαριτάκης, Ζερβός,

Η περαιτέρω προώθηση του λιμένα της πόλης και του προορισμού του Αγίου Νικολάου, στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/4) στο γραφείο του Δημάρχου κ.Αντώνη Ζρβού, παρουσία του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη και του συμβούλου – υπεύθυνου σε θέματα κρουαζιέρας κ. Γιάννη Μπρά.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κατά την συνάντηση , αναλύθηκαν επι μακρόν, ζητήματα που σχετίζονται με την συμπήρωση και ολοκλήρωση των υφιστάμενων υποδομών, παρουσιάστηκαν νέες προτάσεις και δράσεις που πρέπει ν΄αναληφθούν,προκειμένου να τονωθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή μέσω της κρουαζιέρας,  αλλά και η επιβεβλημένη συνεργασία που θα πρέπει να έχει ο Δήμος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Επιμελητήριο Λασιθίου και όλοι οι  επαγγελματικοί φορείς, ώστε να καταστεί δυνατόν από την επόμενη χρονιά , να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση κρουαζιερόπλοιων και κατά συνέπεια μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών στην περιοχή !

Αναζητήσαμε–έκανε γνωστό – στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς αναφορικά με τα βάθη  του λιμανιού, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μία στοιχειώδη εκβάθυνση, δεδομένου ότι από το τέλος της δεκαετίας του ΄90 -που ξεκίνησε το έργο της νέας προβλήτας και της εκβάθυνσης του λιμανιού-  δηλαδή σε μία 20ετία περίπου, έχει γίνει προσάμμωση της τάξεως του 1-1,5 μέτρων.

Επιπλέον –πρόσθεσε θα πρέπει να εξετάσουμε τον χώρο οργάνωσης τους λιμανιού (περίφραξη-διαγραμμίσεις-βελτίωση υφιστάμενων υποδομών), και να εξεταστεί σοβαρά η πιθανότητα απομάκρυνσης του Λούνα Πάρκ , που φιλοξενείται περιοδικά στην περιοχή, δεδομένου ότι οι κατασκευές που τοποθετούνται εκεί, εμποδίζουν ντόπιους και ξένους να επισκεφθούν το «Μνημείο της Ευρώπης»  και γενικά αλλάζουν τη λογική λειτουργίας της πόλης, με τον περιορισμό των θέσεων στάθμευσης .

Εν αναμονή των προτάσεων που θα καταθέσει ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λασιθίου-υπεύθυνος για θέματα κρουαζιέρας κ. Γιάννης Μπράς, προέχει –ξεκαθάρισε τέλος ο κ. Ζερβός- να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς, για τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν, αφού και σε αυτό τον τομέα, δεν υπάρχουν τετελεσμένα, η πρόσπαθεια είναι κοινή και επιθυμούμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos