Για τη συνάντηση Ζερβού - Μενδώνη
Λίνα Μενδώνη, Αντώνης Ζερβός

Στα πλαίσια της πρόσφατης έλευσης στην Κρήτη της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός είχε το χρόνο να συναντηθεί μαζί της για θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Όπως ήταν φυσικό το πρώτιστα με την υπουργό συζητήθηκε η ένταξη της Σπιναλόγκας στα μνημεία της UNESCO και η απόρριψη που προέκυψε τον τελευταίο καιρό από τον οργανισμό.  Αποφασίστηκε να αποσυρθεί ο φάκελος, και στο μέλλον θα εξεταστεί η υπόθεση από την αρχή με άλλους τρόπους και με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε ο δήμαρχος: Δήλωσα ότι μέχρι σήμερα ήμασταν βοηθοί στο υπουργείο για την προετοιμασία που χρειάζεται ο φάκελος και τώρα θα είμαστε πάντα δίπλα με όποιον τρόπο θεωρεί και νομίζει, επομένως περιμένουμε οδηγίες.

Για την ηλεκτροδότηση στη Σπιναλόγκας θα μεταφερθεί το κονδύλιο σε συνεννόηση και με το υπουργείο πολιτισμού και με κάποιες τυπικές αλλαγές πρέπει να γίνουν για τη ζώνη λιμένος ούτως ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την κατασκευή του έργου που εδώ που τα λέμε, κυοφορείται για πάνω από δύο δεκαετίες.

Η κουβέντα επίσης έφτασε στα έργα που θα αναμορφώσουν κάποια σημεία της πόλης  όπως τον παραλιακό σε συνδυασμό με την παύση για την ώρα των εργασιών στα δύο ξενοδοχεία και την ολοκλήρωση και του δεύτερου που θα αλλάξει την εικόνα όλης της Ακτής Κουνδούρου.

Μιλώντας στην εκπομπή πάμε αέρα και στον Θάνο Κορομπύλια στον 104,4 ο Αντώνης Ζερβός είπε:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos